Αγροτικά

Στην Αταλάντη ο Αν Υπουργός ΥΠΑΑΤ Γιαννης Τσιρώνης

Με ομάδες παραγωγών στην Αταλάντη συναντήθηκε ο Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Τσιρώνης, στα πλαίσια της ομιλίας του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αταλάντη προκειμένου να απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας και Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Λοκρών με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου, ο Γιάννης Τσιρώνης συναντήθηκε την Τετάρτη 22/11 με παραγωγούς και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως το κόστος παραγωγής, η παραγωγή βιολογικών προϊόντων σε περιοχές Natura, τα προϊόντα ΠΟΠ, η  κατανομή των βοσκότοπων με τεχνική λύση, η σύγκλιση κατόχων ιστορικών δικαιωμάτων με τους νέους και νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους, η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, οι παράνομες ελληνοποιήσεις ζώων και η αντιμετώπιση με ψηφιακή καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου και οι τιμές γάλακτος και κρέατος. Όσο αφορά στις ζημιές ζωικού κεφαλαίου από λύκο και αγριογούρουνα και τις αντίστοιχες αποζημιώσεις, ο Αν. Υπουργός ενημέρωσε για τα μέτρα που έχουνε ληφθεί, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο.

Τέλος, ο Γιάννης Τσιρώνης επικρότησε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για σύσταση ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, τονίζοντας την πάγια θέση του για ανάπτυξη της συνεργατικής οικονομίας.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.