Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
108

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Δήμαρχος Λιβαδειάς

< 3 λεπτά
03.04.15 • 09:37
#Tags:

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Δήμαρχος Λιβαδειάς.

Μεγάλη τιμή για τον τόπο μας η επιλογή της Δημάρχου Λιβαδειάς Γιώτας Πούλου ως τακτικό μέλος στην Ολομέλεια της εθνικής αντιπροσωπείας του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (CLRAE) για την περίοδο 2015 – 2018, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 72/2015 και 96/2015 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

ΠΟΥΛΟΥ_ΓΙΩΤΑΗ Εθνική Αντιπροσωπεία σε τοπικό επίπεδο αποτελείται από 4 τακτικούς εκπροσώπους και 3 αναπληρωματικούς.

Το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης διαδέχθηκε το 1994 το Διαρκές Συνέδριο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών ως συμβουλευτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι σημαντικός υποκινητής στην προώθηση της τοπικής δημοκρατίας.

Σκοπός του Κογκρέσου είναι η παροχή στήριξης και βοήθειας στα κράτη - μέλη του, μέσω στενής παρακολούθησης της προόδου τους, σε θέματα που αφορούν την εγκαθίδρυση και λειτουργία αποτελεσματικής τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Αποτελεί θεσμό στα πλαίσια του οποίου οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης μπορούν να συζητούν, να ανταλλάζουν εμπειρίες και να εκφράζουν απόψεις σε θέματα που τους απασχολούν. Το Κογκρέσο γνωμοδοτεί στην εξ’ Υπουργών Επιτροπή και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Βασικά αντικείμενα του Κογκρέσου είναι:
• Η προώθηση αποτελεσματικών δομών τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης σε όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και κυρίως στις Νέες Δημοκρατίες.
• Εξετάζει την κατάσταση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στα μέλη και στα υπό ένταξη κράτη.
• Αναπτύσσει κίνητρα ώστε να βοηθά τους πολίτες να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην τοπική και περιφερειακή δημοκρατία.
• Εκπροσωπεί τα συμφέροντα της τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης όσον αφορά στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής.
• Ενθαρρύνει την περιφερειακή και διασυνοριακή συνεργασία για την ειρήνη την ανοχή και την αειφόρο ανάπτυξη με σκοπό να προστατεύσει τις περιφέρειές μας για τις επόμενες γενιές.
• Ενθαρρύνει την θεμελίωση των Ευρω-περιοχών.
• Επιτηρεί τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle