Αγροτικά

Συμμετέχει στην «Agrotica» η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στη μεγαλύτερη αγροτική έκθεση των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στην “AGROTICA” που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια υποδέχεται στον δικό της εκθεσιακό χώρο, περισσότερους από 120.000 επισκέπτες από 30 χώρες, παρουσιάζοντας τα υψηλών προδιαγραφών προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται στην Στερεά Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει για πρώτη φορά στην «AGROTICA» εφαρμόζοντας πλήρως το σχέδιο της για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη που προβλέπει την ενιαία προώθηση του αγροδιατροφικού, του εμπορικού, του τουριστικού τομέα και την εστίαση ολόκληρης της Στερεάς. Πρόκειται για ακόμη μία πρωτοβουλία που προστίθεται στο σύνολο των δράσεων της Περιφέρειας για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Για τη σημασία της συμμετοχής της Περιφέρειας σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις με αντικείμενο την αγροδιατροφή, την εστίαση, το εμπόριο και τον τουρισμό μίλησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κώστα Καραγιάννη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα επιχειρηματικότητας Θεμιστοκλή Χειμάρα και απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

«Η αγροτική οικονομία της Στερεάς Ελλάδας είναι για εμάς ο πνεύμονας της τοπικής μας οικονομίας και όχι μόνο. Είμαστε μία αγροτική περιφέρεια που συμμετέχουμε στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του πρωτογενή τομέα της χώρας με ποσοστό μεγαλύτερο του 10% και αξία του παραγόμενου προϊόντος που ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ. Άρα αυτός ο πνεύμονας, όταν λειτουργεί σωστά και ενισχύεται, προσφέρει ανάσα και στην εθνική μας οικονομία», επισήμανε μεταξύ άλλαων σε δηλώσεις του από την Θεσσαλονίκη ο κ. Μπακογιάννης.

Have your say