Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
126

Συνταξιούχοι Λιβαδειάς: Το ΣτΕ μας καταδικάζει στη φτώχεια

< 3 λεπτά
05.10.19 • 21:00
#Tags:

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) δικαιώνει  την πολιτική της ΕΕ - ΔΝΤ και καταδικάζει τους συνταξιούχους στη φτώχεια τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα Συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων Επαρχίας Λιβαδειάς.
Η ανακοίνωση:
"Η «ανεξάρτητη» ταξική δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά έκλεισε εντελώς τα μάτια της απέναντι στην εξαθλίωση που βιώνουν οι συνταξιούχοι με τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις μας και παράλληλα έκλεισε πονηρά το μάτι της στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου εργασίας να νομοθετήσει νέα δεινά για εργαζόμενους και ασφαλισμένους.
Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τόσο των Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων που επιδίωκε την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων για να μπορεί να εισπράττει το ζεστό χρήμα από τα πλεονάσματα αλλά και την κυβέρνηση που όλο το προηγούμενο διάστημα διακήρυττε ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ σα να γνώριζε από πρίν το αποτέλεσμα. Το δε ΣτΕ ανακοίνωσε την απόφασή του μόλις ενημερώθηκαν οι συνταξιούχοι (για όλες τις μειώσεις)  από την προσωπική διαφορά.
Αυτή η απόφαση δίνει το πράσινο φώς για παραπέρα μείωση των συντάξεων, για αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη. Όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάτησε στους νόμους Κουτρουμάνη και Βρούτση, έτσι και η σημερινή της ΝΔ πατάει πάνω στο νόμο Κατρούγκαλου, Αχτσιόγλου για να στήσει τη νέα λαιμητόμο για το ασφαλιστικό. Τα λόγια του κ. Βρούτση «προετοιμαζόμαστε μεθοδικά ώστε να οικοδομήσουμε ένα δίκαιο, βιώσιμο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα» είναι λόγια βγαλμένα σαν από καρμπόν την τελευταία δεκαετία. Το δίκαιο, βιώσιμο και ανταγωνιστικό είναι λέξεις που έχασαν το κάθε ίχνος νοήματος στην πολιτική όλων όσων προαναφέραμε. Είναι λέξεις άλλοθι για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Τις χρησιμοποίησαν όλοι οι παραπάνω για να στήσουν τις λαιμητόμους τους.
Τα Σωματεία μας, αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις συνεχείς παρεμβάσεις μας «Να μην προστρέχουν οι συνταξιούχοι σε δικηγόρους για τα αναδρομικά», ότι είναι πολιτική απόφαση να δοθούν ή όχι. Και η απόφαση και της κυβέρνησης και του ΣτΕ να ΜΗΝ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ πολιτική ΕΊΝΑΙ, δίνοντας μάλιστα το πάτημα για ακόμη χειρότερο ασφαλιστικό.
Τα Σωματεία μας, μαζί με τα αντίστοιχα σωματεία της Περιφέρειας Στερεάς κάλεσαν τους συνταξιούχους της Στερεάς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση των ομοσπονδιών μας την Πέμπτη 3 Οκτώβρη στη Λιβαδειά. Η μεγαλειώδη συγκέντρωση έδειχνε το δρόμο, στον κάθε συνταξιούχο,  ότι η δικαίωση που όλοι θέλουμε δεν πρόκειται να μας χαρισθεί. Ότι ο αγώνας μας είναι μονόδρομος. Ότι τα όποια μέτρα δεν πάρθηκαν μέχρι σήμερα ήταν προϊόν των δικών μας αγώνων. Τα όποια μέτρα θα παρθούν (ως απότοκα των πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ) θα έχουν να κάνουν με τη δική μας στάση, της συμμετοχής μας ή όχι στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
Με την ευκαιρία αυτή χαιρετίζουμε όλους όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Λιβαδειάς και δίνουμε νέα υπόσχεση για συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, μέχρι να δικαιωθούμε.
Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων μας παραμένει το ίδιο. Οι αγώνες μας να είναι πολλαπλάσιοι.

Λιβαδειά  05/10/2019"

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle