Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
105

Συνωστισμός και επεισόδια στο χιονοδρομικό Παρνασσού. ΦΩΤΟ-VIDEO

< 3 λεπτά
16.01.17 • 08:32
#Tags:

Πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ των εξοργισμένων επισκεπτών του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού σημειώθηκαν την Κυριακή, κυρίως λόγω της πλημμελούς λειτουργίας των αναβατήρων, αλλά και της απουσίας οποιασδήποτε πληροφόρησης από τη διεύθυνση του Κέντρου προς το κοινό.

sunwstismos-apisteutes-oures-sto-xionodromiko-tou-parnassouΧαρακτηριστικά, σε ερασιτεχνικό βίντεο ακούγεται κάποιος, σε έξαλλη κατάσταση, να ουρλιάζει «σκότωσέ τον», πιθανώς για έναν άλλο χιονοδρόμο, που παραβίασε τη σειρά προτεραιότητας.

Στο πιο πολυσύχναστο σημείο για σκι στην Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα του Χιονιού «γιορτάστηκε» από περίπου 4.000 άτομα με χειροδικίες, ανταλλαγή ύβρεων και ατέλειωτη ταλαιπωρία. Περιμένοντας σε ουρές για τα λιφτ επί τουλάχιστον 90 λεπτά, ο γενικευμένος εκνευρισμός οδήγησε σε έκτροπα, τα οποία μόνο κατά τύχη δεν εξελίχθηκαν ακόμη και σε μαζική σύρραξη ή βία εκτός ελέγχου.

Όπως κατήγγειλαν σε τοπικά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί απ” όσους υπέστησαν άδικα το χάος που προκάλεσε η οργανωτική ανεπάρκεια των υπευθύνων του Κέντρου, η κατάσταση ήταν εντελώς απαράδεκτη: ο δρόμος προς το χιονοδρομικό ήταν παγωμένος και κανείς δεν μερίμνησε για ρίψη αλατιού. Τα εκδοτήρια εισιτηρίων ήταν κλειστά, χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση γι” αυτό ή κάποια ένδειξη για το πότε θα άνοιγαν, ενώ και τα περισσότερα από τα λιφτ ήταν ακινητοποιημένα από τον παγετό.

upl587b7afa9ee61upl587b7aff455dbΠαρόλα αυτά ο κόσμος συνέρρεε, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί μια ατέλειωτη ουρά, ενώ, όσοι κατάφερναν να επιβιβαστούν στους εναπομείναντες αναβατήρες, υπέστησαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εναέρια διαδρομή τους έως τις πίστες.

Αρχικώς, την Κυριακή το πρωί λειτουργούσε μόνο η τηλεκαμπίνα «Αφροδίτη» και ο διπλός αναβατήρας «Αίολος». Από τις 12:30 και μετά, τέθηκε σε λειτουργία το λιφτ «Βάκχος», οπότε και διεκόπη η λειτουργία της «Αφροδίτης», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεραστιες ουρές στην αφετηρία των αναβατήρων.

Χιονοδρόμοι, στην πλειονότητά τους οικογένειες με παιδιά, υποχρεώθηκαν να περιμένουν έως και μιάμιση ώρα, προκειμένου να κάνουν μια κατάβαση. Από την πλευρά της Φτερόλακκας, δε, τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα, καθώς εκεί ο χρόνος αναμονής άγγιξε τις δύο ώρες…

Πηγή http://opinionpost.gr/

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle