Επίκαιρα

Τεράστια η οικολογική καταστροφή στη Β Εύβοια από τη φωτιά

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους.

Το απόγευμα της Δευτέρας τέθηκε υπό έλεγχο το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λίμνη. Η προσοχή της Πυροσβεστικής στρέφεται πλέον προς το ανατολικό Ευβοια φωτιά 1μέτωπο της φωτιάς, στην περιοχή Πευκελί ανάμεσα στη Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη και στο Όρος Καντήλι. Εκεί συνεργεία εργάζονται για τη δημιουργία δύο αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στο χωριό Τρούπι που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

 

Από το πρωί της Τρίτης ρίψεις νερού επιχειρούν τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.

Και επίσημα την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ροή των κονδυλίων που θα παρασχεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τόσκα, ο δήμαρχος Λίμνης, Χρήστος Καλυβιώτης, τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή του στο σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά το τελευταίο 24ωρο οι δυνάμεις της κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές ανά τη χώρα.

πηγή in.gr

Have your say