Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
131

Τιμήθηκαν οι 14 εκτελεσθέντες πατριώτες στο Ζερίκι

< 1 λεπτό
11.06.19 • 14:24
#Tags:

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, η τελετή μνήμης και τιμής για τους 14 εκτελεσθέντες στον Ελικώνα (Ζερίκι) στις 25 Μαΐου 1942 από τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι: η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, οι βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Ν. Θηβαίος και Α. Κουτσούμπας, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς κ. Νίκη Δήμου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς κ. Χρύσα Καντά και εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων η κ. Σταυρούλα Πούλου και ο κ. Κωνστναντίνος Πούλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, δημοτικοί σύμβουλοι, απόγονοι των εκτελεσθέντων και πολλοί δημότες.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός κ. Σοφία Κορογιάννου – Μακρή,  ενώ την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία του Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς.

Ζερικι 14 εκτελεσθεντες α 1

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle