Απόψεις

Το βουνό

Το βουνό
Η ανακοίνωση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τις πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια, την επικοινωνία με τους πολίτες, την εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών και μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Περιλαμβάνει βέβαια όλο το φάσμα δράσεων και παρεμβάσεων και δεν αφήνει τίποτα απέξω στο livestreamπρόγραμμα δράσης για την Στερεά Ελλάδα το 2015. Θα πρέπει όμως να είναι και υλοποιήσιμο.

Τι βλέπουμε όμως σε αυτό;

Την αγωνία της προσέγγισης και δραστηριοποίησης των πολιτών. Το γνωστό «όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό» τι γίνεται; Πρέπει να πάει «το βουνό στον Μωάμεθ».

Είναι πράγματι τεράστιο πρόβλημα η μη συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών και πρέπει να εξευρεθούν τρόποι να γίνεται σωστά.

Όταν δεν πάνε «οι πολίτες στα Συμβούλια» τι πρέπει να γίνει; «Να πάνε τα Συμβούλια σε αυτούς».

Πολλές υπηρεσίες, Αυτοδιοικητικές (και η περιφέρειά μας), Δήμοι, Υπουργεία αλλά και ανώτερα όργανα, Βουλή και Κυβέρνηση έχουν θεσπίσει την ζωντανή μετάδοση (Live Streaming) των συνεδριάσεων. Επίσης και την παροχή ελεύθερης χρήσης WI FI παντού.

Γιατί όχι και στον δικό μας Δήμο;

Ο σωστά ενημερωμένος πολίτης είναι χρήσιμος πολίτης… 

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.