Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
174

Το Γ τρίμηνο και το νερό του Δήμου

< 4 λεπτά
21.12.14 • 07:41
#Tags:

Το Γ τρίμηνο και το νερό του Δήμου
Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει την έκθεση αποτελεσμάτων του Γ 3μήνου 2014 σχετικά με τον προϋπολογισμό τους. Υδρευση βρύση
Μια άστοχη διατύπωση στην έκθεση έφερε τη συζήτηση στο φλέγον ζήτημα της υδροδότησης, στην είσπραξη των τελών και στο δίκτυο ύδρευσης. Σας μεταφέρουμε κάποια αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις.

Να γίνει ή να μη γίνει αύξηση των τελών ύδρευσης;
Από τη μια για να βγει ο προϋπολογισμός πρέπει να αυξηθούν από την άλλη λόγω τοποθέτησης των νέων υδρομετρητών αλλά και με τα επισκευαστικά έργα διαρροών θα γίνει αισθητή μείωση υπερκατανάλωσης οπότε να μην αυξηθούν.
Βέβαια δεν αποτελεί θέμα στα έργα του Γ 3μηνού του έτους 2014 αλλά είναι ευχή για το 2015, παρατήρησε ο κ Ξηρογιάννης.

Ο Αντιδήμαρχος κ Νταβαλούμης, αποκάλεσε το δίκτυο ύδρευσης σουρωτήρι. Οι λιγότερες ζημιές ήταν σε Άγιο Δημήτριο, Άγιο Σπυρίδωνα και Καρυά. Έχουμε επιδιορθώσει το μεγαλύτερο ποσοστό. Διατηρώ ημερολόγιο βλαβών και είναι στη διάθεση του καθενός.

Υδρευση τρομπαΜια πρώτη γεύση πήραμε για την ύδρευση, τα υδρόμετρα, τις χρεώσεις, κλπ στο τελευταίο Συμβούλιο. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα που μυρίζει μπαρούτι, όπως λένε οι δημότες και περιμένουν τις χρεώσεις και τις αποφάσεις.

Το 50% των δημοτών δεν πληρώνει νερό επισήμανε ο κ Ζυγούρης. Πρέπει να πάρουμε μέτρα.
Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε μείωση του χρόνου. Για να εισπράξουμε πρέπει να πάρουμε μέτρα και να καλύψουμε τα ελλείμματα από άλλους πόρους.
«Ο πολίτης έχει υποστεί οικονομική αφαίμαξη και πληρώνει μόνο τα αναγκαία. Τον Δήμο δεν τον βάζει στις προτεραιότητες πληρωμών του. Στη θητεία μου υπήρχαν κάποιοι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια αλλά δεν πλήρωναν το νερό. Έτσι αναγκάστηκα να τους κόψω το νερό και μόνο τότε καταφέραμε να εισπράξουμε».

Και οι άλλες αποφάσεις 

Στο συμβούλιο της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου ορίστηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.
Επίσης ορίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι στις επιτροπές παραλαβής υλικών, καλής εκτέλεσης εργασιών και υπηρεσιών, παραλαβής ανταλλακτικών και εργασιών , συντήρησης και επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων , διεξαγωγής δημοπρασιών , για την εκποίησή ή εκμίσθωση ή αγορά κινητών και ακινήτων, πραγμάτων του Δήμου μετά από κλήρωση.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle