Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
212

ΚΕΕΛΠΝΟ: Από Σαλμονέλα ο θάνατος και τα 45 κρούσματα στα βαφτίσια

< 2 λεπτά
25.06.16 • 07:39
#Tags:

Το μικρόβιο που οδήγησε στο θάνατο ενός 57χρονου και στη δηλητηρίαση αρκετών ατόμων, ύστερα από γεύμα βάπτισης στα Άσπρα Σπίτια, διερευνούν οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΦΕΤ.

Κλιμάκια των δύο οργανισμών επισκέφθηκαν σήμερα το εστιατόριο μαζί με την Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας και του Τμήματος Υγιεινής έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντοπιστεί η «αιτία του κακού» καθώς το θέμα έχει πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί την εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση της επιδημίας και σε επίσημη kelpnoανακοίνωση του αναφέρει ότι τα κρούσματα οξείας γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 45, έχουν νοσηλευθεί 25 άτομα εκ των οποίων τα 9 παραμένουν στο νοσοκομείο. Για τον άνδρα που πέθανε διερευνώνται τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Στους παθογόνους μικροοργανισμούς σαλμονέλλα και σιγκέλλα που «κρύβονται» σε τρόφιμα και προκαλούν βαριές δηλητηριάσεις επικεντρώνεται ο εργαστηριακός και επιδημιολογικός έλεγχος των υγειονομικών αρχών για τη θανατηφόρα γαστρεντερίτιδα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζει ακόμη εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται κατά την επόμενη χρονική περίοδο, την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής στο χειρισμό και στη μεταφορά των τροφίμων.

Στο Νοσοκομείο της Λαμίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος αλλά σε σταθερή κατάσταση γνωστός οδοντίατρος της περιοχής, ενώ δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες για έγκυο που υποβλήθηκε σε καισαρική τομή.

«Είναι τραγικό»
Σοκαρισμένη δηλώνει η μητέρα του παιδιού που βαπτίστηκε. «Το τι έγινε δεν ξέρω, είναι πολύ τραγικό γεγονός» λέει.

Υποστηρίζει, δε, ότι το κατάστημα που επέλεξε με τον άνδρα της έχει μεγάλη εμπειρία και πως το μαγείρεμα του φαγητού και την προετοιμασία τα ανέλαβε αυτό.

Συγγνώμη του ιδιοκτήτη στα θύματα

Συντετριμμένος είναι και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, με εμπειρία 40 χρόνων στην εστίαση και διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων χωρίς να έχει δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα. Ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και δήλωσε ότι περιμένει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle