Τοπικά

Το πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού έκοψε την πίτα του

Από τον Δήμο Ορχομενού πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου

Το βράδυ του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου 2016) η υπεύθυνη εθελοντική ομάδα του Πολιτιστικο ΟρχομενουΠολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ορχομενού μαζί με όλους τους Συλλόγους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μέσα σε κλίμα γιορτής, χαράς και κεφιού.

Τους εκατό περίπου καλεσμένους αρχικά υποδέχθηκε η υπεύθυνη βιβλιοθήκης τοπική σύμβουλος Ορχομενού κα Γιάννα Τουλούπη που τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ευχήθηκε για μία ακόμη δημιουργική χρονιά. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ορχομενού και πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την ομάδα για την όμορφη γιορτή που διοργάνωσε (Γιάννα Τουλούπη, Ιωάννα Πιτα Ορχομ 2Παναγιωτίδη, Μαρία Κραβαρίτη, Τασία Υπερηφάνου και Έφη Τζαβάρα) και για την εθελοντική εργασία που προσφέρουν κάθε μέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο αλλά και τους Συλλόγους που η παρουσία τους επιβεβαιώνει την άψογη συνεργασία τους. Ακόμη τόνισε την σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στον εθελοντισμό γιατί «μπορεί οι μέρες που περνάμε να είναι δύσκολες αλλά όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά και εμείς ζητάμε την συνεργασία όλων των συλλόγων αλλά και κάθε δημότη. Το 2016 θα είναι η αφετηρία για να ανεβάσουμε τον Ορχομενό ψηλότερα και εκεί που του πρέπει, με την έναρξη των εργασιών του αρχαιολογικού πάρκου». Και αφού ευχήθηκε σε όλους το 2016 να είναι υγιείς και δημιουργικοί έκοψε την Πιτα Ορχομ 1βασιλόπιτα.

Φέτος το τυχερό φλουρί έπεσε στο κομμάτι του Αθλητικού Συλλόγου «Μινύες». Το φλουρί συνοδευόταν κι από ένα πανέμορφο χειροποίητο γούρι. Εκτός από τον τυχερό σύλλογο παραβρέθηκαν ακόμη οι διοικήσεις και μέλη των συλλόγων:

Καλλιτεχνική Πορεία Ορχομενού, Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού και Σύλλογος Άσκησης-Ψυχαγωγίας-Υγείας. Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πιτα Ορχομ 4κ. Λάμπρος Ρόδης, η Αντιδήμαρχος κα Βαρβάρα Σκαγιάκου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νταβαλούμης με τη σύζυγό του Μαρία, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ορχομενού κ. Βασίλης Τάγκαλης με τη σύζυγό του και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Γιάννης Πάνου.

Κι αφού όλοι γεύτηκαν την εύγευστη βασιλόπιτα η εκδήλωση συνεχίστηκε με
πλούσιο σε εδέσματα δείπνο. Εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες-μέλη των συλλόγων αλλά και της ομάδας του πολιτιστικού κέντρου. Τόσο η χαρούμενη Πιτα Ορχομ 3ατμόσφαιρα και ίσως το άφθονο… κρασάκι, πολύ γρήγορα έφεραν και το τραγούδι. Με «ηγέτη» τον καλλικέλαδο κ. Μάριο Παναγιωτίδη, όλοι τραγούδησαν όμορφες μελωδίες του παραδοσιακού αλλά και του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η βραδιά στοίχισε στον Δήμο Ορχομενού «μηδέν» ευρώ αφού όλα ήταν εθελοντικές προσφορές. Εκτός από τις κυρίες που ετοίμασαν τα φαγητά, και τον Δήμαρχο χορηγοί ήταν επίσης οι κύριοι Γιάννης Νταβαλούμης, Λάμπρος Ρόδης και Βασίλης Τάγκαλης, επαληθεύοντας έτσι τα λόγια του Δημάρχου πως «όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά».
Χρόνια Πολλά και του Χρόνου!

Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού

 

Have your say