Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
293

Το σήμερα… χθες "Κάρτα-Γελοιογραφία" δια χειρός Σπ Γουργιώτη

< 3 λεπτά
17.12.15 • 21:50
#Tags:

Το σήμερα… χθες "Κάρτα-Γελοιογραφία" δια χειρός Σπ Γουργιώτη 

Μέρες Χριστουγέννων και οι εορταστικές κάρτες δίνουν το δικό τους χρώμα μέσα από δημιουργίες και τις ευχές που μεταφέρουν

Ευχές για τα Χριστούγεννα του 1982 η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" έστελνε με την κάρτα-γελοιογραφία που φιλοτέχνησε ο μεγάλος καλλιτέχνης, συμπατριώτης μας Σπύρος Γουργιώτης.

Στην κάρτα εμφανίζονται οι τρεις μάγοι που οδηγούνται από το υπέρλαμπρο άστρο στο... μαιευτήριο. 

Ο Σπύρος Γουργιώτης γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1954.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως αρτοποιός, και από αγάπη για τις τέχνες, ασχολήθηκε με το σχέδιο, τη γελοιογραφία και τη γλυπτική.

Τα πρώτα χρόνια ασχολήθηκε με τη γελοιογραφία. Συμμετείχε σε Σπ Γουργιωτηςπαγκόσμιο διαγωνισμό γελοιογραφίας στην Ιαπωνία κάθε χρόνο. Συνολικά έχει πάρει μέρος 26 φορές από τις 27 που διενεργείται αυτός ο διαγωνισμός. Το πρώτο θέμα αυτού του διαγωνισμού ήταν το νερό. Λαμβάνοντας μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό, δέχτηκε προσκλήσεις να πάρει μέρος και σε άλλους διαγωνισμούς. Έτσι συμμετείχε σε διαγωνισμούς που πραγματοποιούνταν στην Ελλάδα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και σε αμερικανικές. Από αυτούς τους διαγωνισμούς έχει αποκομίσει πολλές τιμητικές διακρίσεις. Στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, μάλιστα, τον κάλεσαν να είναι κριτής σε έναν διαγωνισμό.

Ασχολήθηκε και με τη γλυπτική. Τα γλυπτά του είναι από μάρμαρο, μπρούντζο, χαλκό, ξύλο και πέτρα. Για τα έργα του εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και τη φύση.
Ένα από τα έργα του είναι η Έρκυνα με τη χήνα της, που βρίσκεται στις πηγές του ποταμού. Είναι φτιαγμένη από μια πέτρα, την οποία βρήκε στο ποτάμι. Έκανε έξι μήνες για να την φτιάξει, άνοιξη και καλοκαίρι του 2000, και τη δώρισε στην πόλη της Λιβαδειάς.

Θύμηση, Μάθηση.

Ανεξαρτητη τιτλος

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΓΡΑΦΙΑ ΣΠ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle