Επίκαιρα

Τρένο σκότωσε βοσκό στην Αλίαρτο. Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου

Αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρέσυρε ηλικιωμένο ημεδαπό, σε περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας

Χθες (27-06-2017) βραδινές ώρες, στην 120,280 χλμ του σιδηροδρομικού δικτύου Αθηνών – Θεσσαλονίκης (1,5χλμ μετά το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλίαρτου Βοιωτίας), αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οδηγούμενη από 37χρονο , παρέσυρε 85χρονο ημεδαπό βοσκό, καθώς και κοπάδι αμνών που συνόδευε, ιδιοκτησίας του, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ηλικιωμένου και τη θανάτωση αγνώστου, μέχρι στιγμής, αριθμού αμνών.

Από την παράσυρση δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός στους επιβαίνοντες της αμαξοστοιχίας.

Ενημερώθηκε η κα Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, η οποία διέταξε τον σχηματισμό σχετικής δικογραφίας.

Την προανάκριση, για τα αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς.

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου

Μετά το ατύχημα ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιαίων έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για τους κινδύνους που υπάρχουν στην περιοχή από την διέλευση τρων τρένων και τις αφύλακτες διαβάσεις

Θέμα:  Ασφάλεια Σιδηροδρομικού Δικτύου και Πεζών εντός της  Πόλης της  Αλιάρτου

    Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Αλιάρτου, έδρα του καλικρατικού Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων  και το οποίο εμπίπτει άμεσα στο πεδίο των αρμοδιοτήτων σας ή των γενικότερων ευθυνών ως δημόσιοι λειτουργοί.

Η Αλίαρτος διασχίζεται σε μήκος πολλών εκατοντάδων μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες χωρίζουν τον οικιστικό ιστό σε δύο τμήματα. Το βόρειο τμήμα της,  αποτελούμενο από τους οικισμούς Μούλκι και Συνοικισμό Ευρυτάνων με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, εξυπηρετείται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές οι οποίες βρίσκονται στο νότιο τμήμα. Ενδεικτικά αναφέρω  τους Ιερούς Ναούς, το Κοιμητήριο, όλες τις αθλητικές υποδομές της πόλης, όλα τα Σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, το Κέντρο Υγείας, καθώς και το εμπορικό κέντρο.

Με άλλα λόγια οι κάτοικοι του βόρειου τομέα της Αλιάρτου ακόμη και για τις στοιχειώδεις καθημερινές ασχολίες τους θα πρέπει να διασχίσουν, πεζοί , τις σιδηροδρομικές γραμμές από διάφορα σημεία  για να εξυπηρετηθούν.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι παντελώς αφύλακτο και χωρίς καμία περίφραξη, διαβάσεις πεζών δεν υπάρχουν και αντιλαμβάνεστε πως όλος αυτός ο πληθυσμός που καθημερινά κινείται  διακινδυνεύει τη ζωή του.

Μόλις χθες  (Τρίτη 27-6-2017) είχαμε τραγικό ατύχημα με διαμελισμό ενός ηλικιωμένου που διέσχιζε τις αφύλαχτες γραμμές, μπροστά σε κατοικίες του Συνοικισμού Ευρυτάνων, πριν μερικούς μήνες ένας ακόμη λίγα μέτρα πιο πάνω, ενώ τα τελευταία χρόνια ,έχουμε αρκετά θανατηφόρα σε όλο το Δίκτυό σας εντός του οικιστικού ιστού.

Είναι σαφές πως η πόλη της Αλιάρτου είναι άκρως επικίνδυνη για τους ίδιους τους κατοίκους της, που αναγκαστικά για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να διέλθουν από τις αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές.

Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά επειδή γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας της πόλης και τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μου, θεωρώ ζήτημα χρόνου το επόμενο ατύχημα και τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να  αφορά μαθητές οι οποίοι κατά δεκάδες διασχίζουν καθημερινά το δίκτυό σας για τα σχολεία τους ή τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Αντιλαμβάνεστε ότι οι ευθύνες της εταιρείας  σας είναι τεράστιες και είναι βέβαιο ότι θα αναζητηθούν. Σε κάθε περίπτωση οφείλετε να σκύψετε στο πρόβλημά μας και να δώσετε λύση. Σε επανειλημμένες οχλήσεις μας προς την ΕΡΓΟΣΕ, έχουμε θέσει το ζήτημα ,χωρίς όμως να δοθεί καμία λύση. Τώρα το θέτω με τον πιο επίσημο και επιτακτικό τρόπο και ζητώ απλά να διασφαλίσετε την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των δημοτών μου.

Είναι άμεση ανάγκη –και έχετε χρέος απέναντι στις ζωές που χάθηκαν, αλλά κυρίως σε αυτές που οφείλετε να προστατέψετε- να αποστείλετε κλιμάκιο τεχνικών σας ,το οποίο σε συνεργασία μαζί μας θα καθορίσει τα σημεία κατασκευής διαβάσεων πεζών, καθώς  και το χρονοδιάγραμμα περίφραξης του Δικτύου σας ,σε πρώτη φάση εντός του οικισμού.

Ο χρόνος που δεν προβαίνετε σε αυτές τις ενέργειες κυλάει εις βάρος των επόμενων θυμάτων ,που με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξουν.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας  και είμαι στη διάθεσή σας

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Have your say