Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
278

Φρίξος και Έλλη βρήκαν τη θέση που τους αξίζει στον Ορχομενό

< 4 λεπτά
14.10.15 • 15:50
#Tags:

Φρίξος και Έλλη βρήκαν τη θέση που τους αξίζει στον Ορχομενό

Σε κλίμα υπερηφάνειας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου παγκοσμίως μπρούντζινου αγάλματος του Φρίξου και της Έλλης που κοσμεί πλέον την κεντρική πλατεία του Ορχομενού, της γενέτειρας των μυθικών Φριξος Ελληπαιδιών που κατατρεγμένα από την δολοπλόκο μητριά τους Ινώ, ξεκίνησαν στην πλάτη του χρυσόμαλλου κριαριού το ταξίδι τους προς την μακρινή Κολχίδα.

Το άγαλμα δημιουργία του Πειραιώτη γλύπτη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γιώργου Ρούσση, είναι δωρεά προς την πόλη που τον γέννησε, του Ορχομένιου επιχειρηματία Παναγιώτη Κουβάρα και της συζύγου του Μαρίας «εις μνήμην των γονέων τους Γεωργίου και Αναστασίας».Γ Κουβαρας, Ν Καρρης, Λ Κουβαρας αγαλμα

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν με μια σεμνή τελετή στις 12 το μεσημέρι του Σάββατου 10 Οκτωβρίου 2015. Μια τελετή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορχομενίων Αθήνας «Ο Μινύας», δραστήριο μέλος του οποίου είναι ο δωρητής, με τη συνδρομή του Δήμου Ορχομενού. Αρχικά η συντονίστρια της τελετής, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού κα Βασιλική Καραβαγγέλη κάλεσε τον Δήμαρχο Ορχομενού και πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο. Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε θερμά τον δωρητή και την οικογένειά του εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου για την ευγενική και πρωτοπόρα Φριξος Ελλη 2χειρονομία τους και ευχήθηκε να βρει και άλλους μιμητές, προανήγγειλε τα αποκαλυπτήρια και του αγάλματος των Τριών Χαρίτων στην πλατεία Αθάμαντος (της Σκριπούς), που έχει δωρίσει και πάλι ο κ. Παναγιώτης Κουβάρας και έχει αποδεχθεί το Δ.Σ. του Ορχομενού.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο εκ μέρους του δωρητή και των διοργανωτών, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Μινύας» κ. Κώστας Τσάπρας ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έκανε μια σύντομη αναδρομή στον δωρητή και την πατρική οικογένειά του, στον μύθο του Φρίξου και της Έλλης και τελειώνοντας είπε: «απευθυνόμενος στην οικογένεια των δωρητών, Υπερήφανος Κουβάρας αγαλμαθέλω προσωπικά και εκ μέρους του συλλόγου μας να τους ευχαριστήσω και πιστεύοντας ότι εκφράζω και την επιθυμία όλων σας, να ευχηθούμε, η πράξη αυτή να βρει σύντομα πολλούς μιμητές, για το καλό της πόλης μας, του πολιτισμού της, της ιστορίας της, και των κατοίκων της».

Ακολούθησε η αποκάλυψη του αγάλματος από τον Δήμαρχο κ. Λουκά Υπερήφανο και τους αδελφούς του δωρητή κ.κ. Τριαντάφυλλο και Γιάννη Κουβάρα και η απονομή τιμητικής πλακέτας στους αδελφούς του δωρητή από τον πρόεδρο του συλλόγου «Ο Μινύας» κ. Νίκο Καρρή. Η τελετή έκλεισε με απονομή τιμής ένεκεν από τον Δήμαρχο Ορχομενού προς τον δωρητή κ. Παναγιώτη Κουβάρα, ο οποίος φανερά συγκινημένος και βουρκωμένος, το μόνο που μπόρεσε να ψιθυρίσει στο μικρόφωνο ήταν «σας ευχαριστώ, είμαι βαθιά συγκινημένος…».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle