Τοπικά

Φόρος 29% στα έσοδα από ενοικίαση σχολικών κυλικείων

Απίστευτο κι όμως αληθινό χαρακτηρίζει η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Βοιωτίας τον φόρο ο οποίος επιβάλλεται στα έσοδα από την εκμίσθωση των κυλικείων τα οποία πλέον θα φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 29% !!

«Είναι γνωστό πως οι επιχορηγήσεις των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό έχουν περικοπεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι σχολικές μονάδες να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα βασικά λειτουργικά τους έξοδα.
Η εκμίσθωση των κυλικείων αποτελεί μια εναλλακτική πηγή εσόδων της σχολικής μονάδας, η οποία είναι μάλιστα εξαιρετικά μειωμένη λόγω της οικονομικής δυσχέρειας και της περιορισμένης κατανάλωσης των μαθητών.
Όμως με πρόσφατη εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΔΕΑΦ Β 1016062 ΕΞ 2017/1.2.17) τα έσοδα από την εκμίσθωση των κυλικείων θα φορολογούνται ως εισόδημα από …. επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 29% !!
Οι νεομνημονιακοί «φωστήρες» της Κυβέρνησης φορολογούν ΤΩΡΑ με 29% τα ελάχιστα έσοδα (χρήματα μαθητών) των σχολείων καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την εύρυθμη λειτουργίας τους.

Διεκδικούμε:
 Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας.
 Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.
 Τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου και την πλήρη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του».

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.