Επίκαιρα

Χειροπέδες στους κλέφτες της…Αντίκυρας

Χειροπέδες στους κλέφτες της Αντίκυρας

Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε σπίτια και Ιερούς Ναούς, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φωκίδας.

κλεφτεςΤαυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα ηλικίας 56 και 50 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί απογευματινές ώρες της 14-03-2015, στην περιοχή της Αντίκυρας Βοιωτίας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τότε εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες.

Ειδικότερα, από την πρόοδο της έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έως και την 14-03-2015, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2013, επιπλέον δώδεκα (12) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών και συγκεκριμένα:

• Τέσσερις (4) κλοπές σε οικίες, εκ των οποίων τρεις σε περιοχές της Δεσφίνας Φωκίδας και μία στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας.

• Τέσσερις (4) κλοπές σε εξοχικές κατοικίες, εκ των οποίων τρεις σε περιοχές της Δεσφίνας Φωκίδας και μία στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

• Μία (1) κλοπή και τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε Ιερούς Ναούς, σε περιοχές της Αντίκυρας Βοιωτίας.

• Δύο (2) κλοπές σε τροχόσπιτα, εκ των οποίων μία στην Δεσφίνα Φωκίδας και μία στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

• Μία (1) κλοπή σε κατάστημα – εστιατόριο, στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως ηλεκτρικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό, μικρά χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα των παθόντων.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Have your say