Επίκαιρα

Χιονιάς Big One

Χιονιάς Big One

Σφοδρή κακοκαιρία προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το επόμενο διάστημα στη χώρα αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης που αναμένεται να πληγούν κατά κύματα από 17 μέχρι τέλους Ιανουαρίου ενώ και τον Φεβρουάριο αναμένεται νέο κύμα ενώ η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εκτός των άλλων περιοχών, αναμένεται να πληγεί ιδιαίτερα. 

Ο λεγόμενος χιονιάς «The Big One», σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα είναι ο σφοδρότερος των τελευταίων 20 ετών.
Τόσο η ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού Αμερικάνων μετεωρολόγων, όσο και το Αμερικάνικο μοντέλο χιονοπτωσειςπρόβλεψης καιρού Cfs, αναφέρουν πως όλη η Ευρώπη θα μπει σε κλοιό βαρυχειμωνιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το διάστημα από 17 έως 22 Ιανουαρίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες, ανατολική Πελοπόννησο αλλά και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο.

Γενικότερα, όπως αναφέρουν οι προβλέψεις, στην Ευρώπη θα επικρατήσουν θερμοκρασίες και κάτω των -20 βαθμών Κελσίου ακόμα και σε πεδινές περιοχές και όλα θα ασπρίσουν από το χιόνι…

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις ένα δεκαήμερο περίπου στις 17-26 Ιανουαρίου. Το πρώτο κύμα του χιονιά αυτού θα σημειωθεί μεταξύ 16-18 Ιανουαρίου και το δεύτερο μεταξύ 18-22 του μήνα ενώ ίσως προκύψει και τρίτο κύμα στις 23-26 Ιανουαρίου.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.