Επίκαιρα

Χρήματα για Φυσικό Αέριο από ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια. Τα ποσά που εγκρίθηκαν.

Προτεραιότητα στο Φυσικό Αέριο από ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια. Τα ποσά που εγκρίθηκαν.

Τα επιχειρησιακά προγράμματα που έχουν εγκριθεί μέχρι το τέλος του 2014 κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα εισπράξει κοινοτική συνδρομή 95.026.211€ ενώ η εκτίμηση της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται στα 190.052.422€.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των επενδύσεων, 25% σύμφωνα με το συνολικό πρόγραμμα των επενδύσεων στην Περιφέρειά μας που εγκρίθηκε, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε βασικές υποδομές για την προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στα δίκτυα φυσικού αερίου σε αστικές περιοχές και επιχειρηματικά πάρκα.

Το δίκτυο φυσικού αερίου αναμένεται να επεκταθεί σε περίπου 170.000 χρήστες.

Περισσότερο από το 14% της περιφερειακής χρηματοδότησης θα διατεθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής, την υποστήριξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και για τεχνολογικές επενδύσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έγγραφο της Εθνικής Αρχής Συντονισμού – Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και στο οποίο γίνεται αναφορά και στις κινήσεις του υπουργείου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ειδικότερα αναφέρεται, ότι σημαντικός παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης θα αποτελέσει το ΕΣΠΑ 2014-2020 και γενικά οι πόροι των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ) που έχουν κατανεμηθεί στη χώρα.

Το σύνολο των ευρωπαϊκών πόρων ανέρχεται σε 21 δισ. ευρώ που μαζί με την εθνική συμμετοχή εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 26 δισ. ευρώ.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.