Asopichos Logo
19-03-2024
Asopichos Logo
147

|

΄Ελληνες Ρομά: Συνεργασία με την ΚΕΔΕ για την επίλυση των προβλημάτων

< 3 λεπτά
19.07.17 • 17:43
#Tags:

Σύσταση Επιτροπής στην ΚΕΔΕ που θα αποτελείται από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού και της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τους Έλληνες Ρομά ζητά η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά.

Είναι ευτυχής συγκυρία που ο asopichos.gr παρουσιάζει εδώ και αρκετά καιρό τα προβλήματα των Ρομά στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Το σκεπτικό του αφιερώματος είναι η καταγραφή τόσο του πληθυσμού όσο και των προβλημάτων που υπάρχουν σε κάθε οικισμό-καταυλισμό και η συνεργασία της τοπικής κοινωνίας καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Αυτό ακριβώς ήταν και το κυρίαρχο ζήτημα της Συνομοσπονδίας των Ρομά στην συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Η συνάντηση     

Την Τρίτη 18/7/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος της Συνομοσπονδίας.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Β. Πάντζο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ν. Μυλωνά, έθεσε το ζήτημα της σταθερής θεσμικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, η οποία αποτελεί αναγκαιότητα προκειμένου να υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για τους Έλληνες Ρομά.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε πως βασική προϋπόθεση για την ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην Ελλάδα, είναι η άμεση απογραφή του πληθυσμού τους και η καταγραφή των αναγκών τους.
Ζήτημα που θέτει ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ σε κάθε συνάντηση με φορείς τόσο της κεντρικής διοίκησης, όσο και της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού.

Επιπλέον, προτάθηκε η σύσταση Επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης α' βαθμού και της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» για την διευθέτηση ζητημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε: «Είναι απαραίτητο επιτέλους η χώρα μας να διαμορφώσει μία εθνική στρατηγική και να δρομολογήσει ολοκληρωμένες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την ισότιμη αντιμετώπιση των Ρομά με όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες, τη ίδια ώρα που θα διατηρείται η φυλετική τους συνοχή και η πολιτισμική τους ταυτότητα. Η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα υφίσταται πολλαπλό κοινωνικό αποκλεισμό στους τομείς της στέγασης, της απασχόλησης, της υγείας και της εκπαίδευσης. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Τέλος, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ θα είναι συνοδοιπόρος στην προσπάθεια της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά της και ότι οι δύο φορείς θα συνεργαστούν προκειμένου να επεξεργαστούν από κοινού προτάσεις και λύσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Ελλήνων Ρομά.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle