Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
90

Άλλες 9 οικογένειες Σύρων προσφύγων έφτασαν στη Λιβαδειά

< 2 λεπτά
18.01.17 • 12:22
#Tags:

Εννέα νέες οικογένειες Σύρων προσφύγων με μικρά παιδιά προστέθηκαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας στη Λιβαδειά.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΗΛ Αθανάσιος Αλεστάς, το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ , μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και παλιοί ωφελούμενοι του προγράμματος υποδέχτηκαν χθες τις νέες οικογένειες στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στο Ζάππειο.

Η Δήμαρχος καλωσόρισε τις οικογένειες των προσφύγων στην Λιβαδειά και καταδίκασε τις αιτίες του πολέμου που τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στην Ελλάδα.

Τους ενημέρωσε για τη διαμονή τους στη Λιβαδειά ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζει την ΚΕΔΗΛ και το Δήμο Λεβαδέων έτσι ώστε να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες.

UΟ πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αλεστάς, απεύθυνε χαιρετισμό στους νέους ωφελούμενους και τόνισε ότι το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ θα διευκολύνει την διαμονή τους στην Λιβαδειά.

Ενημερώνουμε ότι:
• η ΚΕΔΗΛ με την εποπτεία του Δήμου Λεβαδέων πέτυχε την δέσμευσή της για την εύρεση των 55 διαμερισμάτων μέχρι τα τέλη του 2016.

• ο αριθμός των ωφελούμενων που φιλοξενούνται σήμερα στη πόλη της Λιβαδειάς είναι 199 εκ των οποίων οι 115 είναι μικρά παιδιά.

• Ο τρόπος και ο χρόνος έλευσης των ωφελούμενων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle