Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
107

Άρχισε ο εμβολιασμός κατά της λύσσας. Τι να προσέξετε

< 2 λεπτά
04.11.15 • 04:14
#Tags:

Άρχισε ο εμβολιασμός κατά της λύσσας. Τι να προσέξετε

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων, της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής
Παραγωγής και Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ συνεχίζει για τρίτη χρονιά τη μεγάλη προσπάθεια να εμβολιαστούν οι κόκκινες αλεπούδες προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.

εμβολια λυσσας1Ο εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων θα ξεκινήσει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες στις 4 Νοεμβρίου 2015 και θα διαρκέσει περίπου μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2015 (με πιθανότητα παράτασης αναλόγως των καιρικών συνθηκών).

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ιό κατά της λύσσας, σε 24 Περιφερειακές Ενότητες ( Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Πιερία, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία (το 1/5 βόρειο τμήμα της που συνορεύει με Ευρυτανία και Άρτα), Μαγνησία, εμβολια λυσσαςΛάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα (το ½ βόρειο τμήμα της) , Πρέβεζα).

Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό. Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η οποιαδήποτε επαφή με αυτά ενώ οι πολίτες πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 19/10/2012 έχει εμφανιστεί η λύσσα στην Ελλάδα και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 48 κρούσματα σε ζώα της άγριας πανίδας (αλεπούδες) και κατοικίδια ζώα (σκύλους, γάτες, βοοειδή).

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle