Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
98

Έκλεβε κηροζίνη και την πουλούσε για πετρέλαιο. 172.332 λίτρα η λεία

< 2 λεπτά
18.07.15 • 08:54
#Tags:

Έκλεβε κηροζίνη και την πουλούσε για πετρέλαιο

Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις δολιοφθορών - κλοπών από τον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός 57χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, καθώς και δύο 33χρονων υπηκόων Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πετρελαιοδιακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, το χρονικό διάστημα από 17-03 έως και 29-04-2014, στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, επενέβησαν πέντε φορές στον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος εκτείνεται από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου έως την Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία (βάνες, σωλήνες κ.λ.π.), κατάφεραν να αφαιρέσουν συνολικά (172.332) λίτρα αεροπορικού καυσίμου (κηροζίνη), η αξία του οποίου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (184.074) ευρώ.

Όπως προέκυψε, τα ανωτέρω αφαιρεθέντα λίτρα αεροπορικού καυσίμου, τα οποία με κατάλληλη πρόσμιξη κοινού πετρελαίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης (diesel), μεταφέρονταν προσωρινά, με την χρήση βυτιοφόρων οχημάτων, στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 57χρονου και από εκεί, μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, διακινούνταν παράνομα στο εμπόριο.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle