Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
155

"Έκλεισε" η Τρ Πειραιώς στο Δίστομο. Έντονες διαμαρτυρίες

< 4 λεπτά
28.04.16 • 05:41
#Tags:

Έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση επικρατεί στους κάτοικους και επαγγελματίες του μαρτυρικού Διστόμου, του Στειρίου και μιας ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνει πολλά χωριά και κωμοπόλεις, άλλα και τον τουριστικό προορισμό της Βυζαντινής Μονής Οσίου Λουκά, για την απόφαση της Τράπεζας και κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας, που ειναι μάλιστα το μοναδικό στην εν λόγω περιοχή.

Με Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ Μιχάλη Σάλλα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη,τους Βουλευτές κ.α. Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ -ΣΤΕΙΡΙΟΥ-ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ επισημαίνουν το οικονομικό πλήγμα που δέχονται σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία,το εμπόριο και τον τουρισμό.

Οι Εμποροι/Επαγγελματιες, που κοινοποιούν την ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη,την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αγνιάδη. αναδεικνύουν τα βασικά επιχειρήματα πληθυσμιακού δυναμικού, οικονομίας, γεωγραφίας και και διοικητικής διάρθρωσης, που στοιχειοθετουν την ανάγκη λειτουργία του Καταστήματος στο Δίστομο επ ωφελεία και των δυο πλευρών.

Συζητήσεις και για πιο δυναμικές αντιδράσεις.Τι λένε οι συνταξιουχοι

Αντιδράσεις ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες μας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίστομου Αράχωβας Αντικυρας και οι φορείς του τόπου - οι Πολιτιστικοι σύλλογοι Διστομου και Στειριου, Σύλλογοι Γονέων ,οι Χορωδίες, τα Αθλητικά Σωματεία, Πάρα πολλού συνταξιούχοι έχουν πάει από το Κατάστημά και εκφράζουν την αντίδραση τους με έντονο τρόπο. <<Πως θα εξυπηρετουμαστε εμείς που δεν έχουμε τα παιδια κοντά μας; Πως θα πηγαίνουμε χιλιόμετρα μακρυά για να πληρώσουμε ή να πληρωθούμε;>>,ρωτούν πολλοί από αυτούς , ενώ έχουν γίνει συζητήσεις και για πιο δυναμικές αντιδράσεις.

Στέρηση εργαλείου της οικονομικής δραστηριότητας

<<Εκφράζοντας τα συναισθήματα και των χιλιάδων συμπατριωτών μας θεωρούμε την ανωτέρω απόφαση που γνωστοποιηθηκε αρμοδίως ως λανθασμένη και ληφθείσα χωρις να συναξιολογηθούν πολλοί παράμετροι οικονομικής φύσης που άπτονται, επιπλέον, με την κοινωνική διάσταση της λειτουργίας ενός Τραπεζικού Ιδρύματος ως εργαλείου της οικονομικής δραστηριότητας ενός τόπου αλλά και πολύ περισσότερο, ως μοχλού ανάπτυξης της Οικονομίας της χώρας>>, αναφέρει η Ομάδα Πρωτοβουλίας.

Επίδραση σε όλη την Δυτ. Βοιωτία

Σε ένα καλά τεκμηριωμένο κείμενο επισημαίνουν ότι λόγω της τοποθεσίας, της συγκοινωνιακής ανάπτυξης και της οικονομικής διάρθρωσης της περιοχής το εν λόγω κατάστημα δυνάμει εξυπηρετεί αποκλειστικά και τα χωριά και κωμοπόλεις του Στειρίου, του Κυριακίου, της Αντίκυρας, της Δαύλειας -ακόμα και της Δεσφίνας του διπλανού Νομού Φωκίδας που δεν διαθέτουν Τράπεζα! Μόνο η Αντίκυρα, αναφέρουν, εξυπηρετείται εν μέρει από την Εθνική Τράπεζα που ειναι στον οικισμό Άσπρων Σπιτιών, από ιδρύσεως του εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδας>>. Κάνουν μνεία των δραστηριοτήτων επιχειρήσεων που σχετίζονται με την συντήρηση του εν λόγω εργοστασίου, τις μεταφορικές δράσεις για τον βωξίτη, αλλά και το γεγονός ότι σε Δίστομο -Στειρι έχουν εγκατασταθεί αρκετές Ανεμογεννήτριες παραγωγής Αιολικής ενέργειας καθώς και πολλές άλλες μεγάλες και μεσαίες Φωτοβολταικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις.

Τουρισμός
Μια ξεχωριστή διάσταση που, ειναι αλήθεια δεν ειναι τόσο ''ορατή'' ώστε να ειναι ευρέως γνωστή στην περιοχή, ειναι η Τουριστική διάσταση καθώς στην περιοχή που καλύπτει το Κατάστημα σας στο Δίστομο βρίσκονται δυο πόλοι τουριστικής διάστασης : Πρωτος και βασικός ο τουριστικός προορισμός της Βυζαντινής Μονής του Οσίου Λουκά, ενός από τα πλέον γνωστά τουριστικού ενδιαφέροντος μέρη στην Ελλάδα λόγω της γειτνίασης και με τους Δελφούς, με μέσο αριθμό 150.000/200.000 επισκεπτών κατ έτος. Και ακολουθεί τα τελευταία χρόνια , λόγω και της προβολής της υπόθεσης της Διεκδίκησης από την Γερμανία των Οφειλών από τα εγκλήματα και τις λεηλασίες κατά την κατοχή, το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και το Μαυσωλείο Θυμάτων Σφαγής Διστόμου, που έχει πολύ μεγάλη άνοδο επισκεπτών! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο Προσκυνηματικός τουρισμός στο ίδιο το Δίστομο κατά τους τελευταίους 12 μήνες έφτασε τις 15.000.
Και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Εμπόρων Επαγγελματιών καταλήγει με την παράκληση η Διοίκηση της Τράπεζας - και η Κυβέρνηση που έχει εκπρόσωπό της στο Διοικητικό Συμβούλιο- να ευαισθητοποιηθουν και να προχωρήσουν σε επανεξέταση και ανάκληση της απόφασης διακοπής της λειτουργίας του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο- που έχει οριστεί για τις 13 Ιουνίου.
Βεβαίως ειναι αυτονόητη η μεγάλη ταλαιπωρία για τους απλούς πελάτες/συνταξιούχους στην καθημερινότητά τους αλλά και η επίπτωση που θα εχει αυτη στην οικονομία. -

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle