Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
248

Έκλεψαν 8,5 τόνους χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ

< 2 λεπτά
24.03.16 • 21:01
#Tags:

Εξαρθρώθηκε σπείρα τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας.

Το τμήμα ασφαλείας Λιβαδειάς μετά από συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να συλλάβει χθες (23-03) το απόγευμα σε περιοχή της Αττικής, με την συνδρομή αστυνομικών του Β’ Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω, ένα 39χρονο υπήκοο Πακιστάν.

Σε βάρος του 39χρονου, αλλά και τεσσάρων (4) τουλάχιστον ακόμη συνεργών του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε σε περιοχή της Θήβας ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου Uβρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πηνία και καλώδια χαλκού, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και χειροκίνητα εργαλεία, κατάλληλα για την αποκόλληση καλωδίων υψηλής τάσεως μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Από την έρευνα, προέκυψε ότι το συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. ανήκει στον Πακιστανό και κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τέσσερις τουλάχιστον ακόμη συνεργούς του, είχαν συγκροτήσει σπείρα με σκοπό την συστηματική κ διάπραξη κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 έως και την 23-03-2016, ενέχονται με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε πενήντα τρεις (53) κλοπές χαλκού και φθορές από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας (Αλίαρτος, Άγ. Σπυρίδωνας, Υψηλάντης, Καρυά, Άγ. Γεώργιος, Άγ. Δημήτριος, Πέτρα, Χαιρώνεια, Προφήτης Ηλίας, Ανθοχώρι, Άγ. Βλάσιος, Μαυρομάτι κ.α.) και της Φθιώτιδας (Σφάκα, Κολάκα, Έξαρχος και Καλαπόδι).

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει ποσότητα χαλκού, το συνολικό βάρος του οποίου υπερβαίνει τους 8,5 τόνους, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση, από τις φθορές που προκλήθηκαν στους μετασχηματιστές, να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle