Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
414

Έκλεψαν 9 τόνους χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Βοιωτία

< 3 λεπτά
19.11.15 • 13:04
#Tags:

Έκλεψαν 9 τόνους χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Βοιωτία

Αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή του Ορχομενού, χθες (18-11-2015) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εντόπισαν να κινείται ύποπτα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Όμως ο οδηγός αυτού ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψαν το εν λόγω όχημα στην περιοχή της Υλίκης και τράπηκαν σε φυγή.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπη χαλκου δεηπλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και χειροκίνητα εργαλεία, τα οποία χρησίμευαν στην αποκόλληση καλωδίων υψηλής τάσεως και μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., ενώ κατασχέθηκε το όχημα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ανήκει στον 29χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες (18-11-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε περιοχή των Αθηνών, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 29χρονος μαζί με άγνωστο αριθμό ατόμων, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, ο 29χρονος παρείχε οχήματα ιδιοκτησίας του στα υπόλοιπα μέλη, για τη διευκόλυνση και υποβοήθηση της ομάδας με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τη δράση της οργάνωσης, τα μέλη της κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, ενέχονται με κλοπες ΔΕΗ χαλκουτην ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε τουλάχιστον πενήντα εννέα (59) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. Λιβαδειάς, σε περιοχές της Βοιωτίας (Αλίαρτος, Αλαλκομενές, Άγ. Σπυρίδωνας, Υψηλάντη, Καρυά, Άγ. Γεώργιος, Άγ. Δημήτριος, Πέτρα, Χαιρώνεια κ.α.) και της Φθιώτιδας (Αμφίκλεια, Λευκοχώρι, Κάτω Τιθωρέα κ.α.).

Το συνολικό βάρος του χαλκού που αφαιρέθηκε, ανέρχεται στους εννέα (9) τόνους και (900) κιλά, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στους μετασχηματιστές της ανωτέρω επιχείρησης υπολογίζεται περίπου στις (271.000) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή της οργάνωσης και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle