Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
264

Έκοψαν την πίτα οι Ορχομένιοι στην Αθήνα. ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

< 4 λεπτά
29.01.17 • 21:39
#Tags:

Το καθιερωμένο αντάμωμα των Ορχομενίων της Αθήνας που οργάνωσε ο Σύλλογος «Μινύας» έγινε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Εκδήλωση συναισθηματικά φορτισμένη αφού οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν αναμνήσεις και ευχές για μια καλή χρονιά. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καρής ευχαρίστησε τους συμπατριώτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αλλά και αυτούς που δέχτηκαν την τιμητική πρόσκληση του Συλλόγου και ήρθαν από την γενέτειρα να γιορτάσουν μαζί τους. Μεταξύ αυτών ο πρώην Δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης και η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλα Καράλη.

dscn2941Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Ζαννιάς αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου και έκανε ειδική αναφορά σε Ορχομένιους οι οποίοι πρόσφεραν με διάφορους τρόπους για τους σκοπούς του Συλλόγου.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Ξηρογιάννης, ευχήθηκε καλή χρονιά και δύναμη στα μέλη του Συλλόγου για να συνεχίσουν την προσφορά τους και το μέλος του Συλλόγου Κώστας Τσάπρας ο οποίος τόνισε ότι η επικοινωνία και η συνεύρεση των συμπατριωτών είναι σημαντικό στις μέρες μας. Δυσαρέσκεια και απογοήτευση επικράτησε στην αίθουσα όταν οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στη δωρεά, του, παρόντος, μέλους του «Μινύα» Ορχομένιου επιχειρηματία Παναγιώτη Κουβάρα, δύο αγαλμάτων και την τοποθέτησή τους στις πλατείες του Ορχομενού. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον Δήμο, τόνισαν, ήταν αποκαρδιωτικές και προσβλητικές ως προς το πρόσωπο του συμπατριώτη μας. Αναφέρθηκαν επίσης και στις διαδικασίες υλοποίησης μέχρι να τοποθετηθεί το ένα άγαλμα, Φρίξος και Ελλη, στην κεντρική πλατεία του Ορχομενού όσο και για την μη τοποθέτηση του δεύτερου, αυτού των τριών Χαρίτων, το οποίο τελικά αντί για τον Ορχομενό τοποθετήθηκε ήδη στο Παλαιό Φάληρο.

dscn2947Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας την οποία ευλόγησε ο πατέρας Αθανάσιος και πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος για την ενίσχυση των πόρων του «Μινύα».

Ο πατέρας Αθανάσιος πήρε το μικρόφωνο και με τη βυζαντινή του φωνή καθήλωσε τους παραβρισκόμενους οι οποίοι ζητούσαν «κι άλλο» τραγούδι και βέβαια δεν τους χάλασε το χατίρι. Το γλέντι άναψε στη συνέχεια με την «συνήθη ύποπτη» Γιούλη Μπούρα στο μικρόφωνο να ερμηνεύει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο λαϊκά τραγούδια και τους Ορχομένιους να το ρίχνουν στο χορό.

dscn2943 dscn2944 dscn2945 dscn2946 dscn2950 dscn2951 dscn2953 dscn2961 dscn2963 dscn2966 dscn2975 dscn2976

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle