Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
98

Έμποροι Λιβαδειάς: Εως 200 και υπό όρους η φιλοξενία προσφύγων

< 2 λεπτά
02.08.16 • 09:56
#Tags:

Η Δημοτική Αρχή δυστυχώς 3 εβδομάδες μετά το τελευταίο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιμετωπίζει με προχειρότητα και εμφανίζεται αδύναμη μπροστά στην κρίση που δημιουργείται από την έλευση προσφύγων στην πόλη μας και ανέτοιμη να προτείνει λύσεις.
Με δεδομένη και την άρνηση της Κυβέρνησης για αναλογική κατανομή των προσφύγων ανά την επικράτεια, παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για αλληλεγγύη δίχως όμως να καταστεί η πόλη μας αποθήκη ψυχών.

Γι αυτό το Δ.Σ. ζητάει:
1. Η πόλη μας να μην αναλάβει ένα βάρος προσφύγων αριθμητικό που δεν μπορεί να σηκώσει, πέραν του αριθμού των 150-200 και με διαχειριστή την Δημοτική αρχή, χωρίς ΜΚΟ και άλλους εμπλεκόμενους.

2. Η πόλη μας χρίζει ανάγκης από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό προσωπικό για να στηρίξει την φιλοξενία όπως:
Α. Άμεση επάνδρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την φύλαξη και αστυνόμευση των προσφύγων και μη.
Β. Από ιατρικό προσωπικό για το νοσοκομείο που επανειλημμένα έχει ειπωθεί από όλους η έλλειψη έμψυχου δυναμικού και ιατρικού υλικού.
Γ. Από ελεγκτικό μηχανισμό για την αποβολή λαθρομεταναστών που μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των προσφύγων.

3. Να δοθεί η δέουσα προσοχή στον επιχειρηματικό κόσμο που θα γειτονεύει με την περιοχή που θα επιλεγεί για την στέγαση προσφύγων.

4. Να μην μετακυλήσει στην τοπική κοινωνία ουδεμία οικονομική επιβάρυνση από υποστηρικτικές ενέργειες(όπως δημοτικά τέλη, ΔΕΥΑΛ κλπ. )

Κλείνοντας ευχόμαστε η δημιουργία του Hot-Spot να βοηθήσει πραγματικά κάποιους δεδομένα κατατρεγμένους συνανθρώπους και να απαλύνει τον πόνο τους, δίχως την εκμετάλλευση τους και τον ενταφιασμό των ονείρων και των ψυχών αυτών.

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle