Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
383

Ένθερμη υποδοχή και φιλοξενία στη Θήβα Ευρωπαίων δρομέων ΑΜεΑ

< 3 λεπτά
09.08.18 • 15:53
#Tags:

Τους δρομείς Άτομα με Αναπηρία (κυρίως νοητική) της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Integrative Meetings of Friends» υποδέχθηκαν ένθερμα ο Δήμος Θηβαίων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας (ΣΔΥΜ) και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Αγ. Ανάργυροι» Θήβας, την Τετάρτη 8 Αυγούστου, στην οδό Αγίου Αθανασίου.

Κάθε χρόνο η εν λόγω Ένωση διοργανώνει συμβολικούς αγώνες δρόμου σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, με στόχο την κοινωνική ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας με το σύνθημα «Στα βήματα της αρχαίας Ελλάδας». Η διαδρομή ξεκίνησε από τον Όλυμπο, με τη συμμετοχή 34 ατόμων από Αυστρία, Τσεχία, Ρουμανία, Ουκρανία και Πολωνία, ακολούθησαν οι Θερμοπύλες, οι Δελφοί και η πόλη μας η Θήβα, στην οποία οι δρομείς διανυκτέρευσαν στο δημοτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ, που τους παραχωρήθηκε από τον ΔΟΘ, μετά από αίτησή τους.  Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που τα μέλη της εν λόγω ένωσης φιλοξενούνται στη Θήβα, η πρώτη ήταν το 2004.

Ευρωπαιοι ΑΜΕΑ Θηβα 1Οι δρομείς ξεκίνησαν να τρέχουν περίπου 9 χλμ έξω από τη Θήβα. Μαζί τους έτρεξε και ο Πρόεδρος του ΣΔΥΜ κ. Γ. Σκουρτανιώτης, ως ένδειξη σεβασμού προς τα άτομα με αναπηρία και στήριξης του αγώνας τους, οδηγώντας τους στον τερματισμό,  στην είσοδο της πόλης από την οδό Αγ. Αθανασίου. Σημαντική ήταν, επίσης, η συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, που ρύθμιζε την κυκλοφορία και φρόντιζε συνεχώς για την ασφάλεια και προστασία των δρομέων.

Τους δρομείς καλωσόρισαν στον τερματισμό ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Κ. Χαρέμης, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Η. Τραμπάκουλος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Θήβας κα Δ. Προκοπίου, μέλη του ΣΔΥΜ, η Πρόεδρος κα Αθ. Ράικου και μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ Θήβας και δημοτικοί υπάλληλοι.

Στο πλαίσιο της υποδοχής τους προσφέρθηκαν αναψυκτικά, νερά και μπισκότα από τον Δήμο και αναμνηστικά δώρα. Συγκεκριμένα στον Πρόεδρο και Ιδρυτή της Ένωσης κ. Jerzy Chrabecki ο  Δήμαρχος παρέδωσε αντίγραφο του νομίσματος του Κοινού των Βοιωτών , ο Πρόεδρος του ΣΔΥΜ ένα μετάλλιο που φέρει τη βοιωτική ασπίδα, που είναι και το έμβλημα του Συλλόγου και η Πρόεδρος του Συλλόγου “Αγ. Ανάργυροι” μία χειροποίητη κατασκευή των παιδιών του συλλόγου.

Στη συνέχεια συνοδεία της Αστυνομίας και Υπαλλήλων του Δήμου οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ, όπου μετά από δείπνο, διανυκτέρευσαν έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό. Στο χώρο του γηπέδου παραβρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρ. Παπαβασιλείου.

Οι δρομείς αναχώρησαν την επόμενη μέρα το πρωί με κατεύθυνση την Κόρινθο, συνεχίζοντας την  καθορισμένη διαδρομή τους.

Ευρωπαιοι ΑΜΕΑ Θηβα

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στην υποδοχή και φιλοξενία των ξένων δρομέων :

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle