Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
193

Ένταση, ευχολόγια και ειδήσεις από το ΔΣ του Δήμου

< 4 λεπτά
12.12.14 • 12:56
#Tags:

Ένταση, ευχολόγια και ειδήσεις από το ΔΣ του Δήμου

Ενωτικός εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Λουκάς Υπερήφανος. Θεώρησε το πρόγραμμα των έργων ως συνέχεια του προγραμματισμού της προηγούμενης Δημοτικής ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣαρχής και είπε ότι «η νέα δημοτική αρχή είναι συνέχεια της προηγούμενης. Πιστεύω ότι η προσπάθειά μας είναι να καταγραφεί όσο το δυνατόν καλύτερα ότι υπήρχε στο παρελθόν από πλευράς έργων, να δρομολογήσουμε και να ολοκληρώσουμε ότι έχει εγκριθεί».
Σε άλλο σημείο ανέφερε «Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας θέλοντας να ενεργοποιήσει όλους τους Δήμους και με δική μου πρωτοβουλία ως προέδρου του οργάνου θα έχουμε συνάντηση ενημέρωσης κατάρτισης αναπτυξιακών προγραμμάτων από εξειδικευμένα στελέχη».

Ο κ Γιώργος Ζυγούρης στην αρχή της συνεδρίασης ζήτησε από το σώμα να αποσαφηνιστεί η συγκρότηση ΖΥΓΟΥΡΗΣτης επιτροπή διαβούλευσης που είχε συγκροτηθεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) και ενώ αυτός απουσίαζε, σχετικά με την ποσοστιαία αντιπροσώπευση σε αυτή των δημοτών (οι δημότες 1/3 των συλλόγων).

Αρχαιολογική διαδρομή μέσω του δικτύου «Διάζωμα» θα γίνει μεταξύ Ερέτριας-Θήβας-Ορχομενού και Δελφών. Αυτό είναι στις προθέσεις του Περιφερειάρχη και του Προέδρου του Διαζώματος όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος.

Ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Ξηρογιάννης μίλησε για υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και οργάνων του Δήμου γιατί η αποφασίστηκε η σύγκληση του Συμβουλίου να γίνει καθημερινή και μεσημεριανή ώρα (σ.σ. 16.00) «και αυτό γιατί; Για να ανάψουμε τα λαμπιόνια του γιορτινού καραβιού τη Κυριακή» τόνισε ο κ Ξηρογιάννης.

ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣΓια επιχείρηση απαξίωσης του έργου της θητείας του έκανε λόγο ο κ Ξηρογιάννης στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ. «Τα λιβελογραφήματα που δημοσιεύονται στα τοπικά ηλεκτρονικά μπλοκ σε μια προσπάθεια να απαξιωθεί το έργο μας στα τριάμισι χρόνια που πέρασαν, δυστυχώς συνεχίζονται παρ όλες τις εκκλήσεις για σύνεση όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά άρχισαν να έχουν και έντονο προσωπικό χαρακτήρα... Αναφέρομαι σε ένα δημοσίευμα του κ Ρόδη που μας φέρνει απόντες εγώ και ο κ Τριανταφύλλου, από τη συζήτηση στην οικονομική επιτροπή την ημέρα που αποφασίστηκε η αποδοχή δωρεάς αγαλμάτων από συντοπίτη μας. ΡΟΔΗΣΕμείς ήμασταν παρόντες σε άλλη θέση όπως έχουμε ζητήσει από το Δήμαρχο για τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής». Ο κ Ξηρογιάννης θεωρεί ότι δημοσίευμα σκοπίμως τον στοχοποιεί για να τον μειώσει έναντι της προσφοράς στο τόπο και να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις του με ανθρώπους που έχεις άριστες και μακροχρόνιες σχέσεις.
Σε αυτούς ενέταξε και τον δωρητή με τον οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά επί χρόνια και επί θητείας του αναζητούσαν τρόπους για δωρεά του στον Ορχομενό ενώ τελευταία και επί θητείας του είχαν καταλήξει στη δωρεά αγαλμάτων. Και αναρωτήθηκε πως ήταν δυνατόν να είναι απών από την υλοποίηση αυτής της πράξης.

Απαντώντας ο κ Ρόδης αρκέστηκε να πει ότι «κ Ξηρογιάννη για άλλη μια φορά εκπλήσσομαι αυτό αναφέρεται στη συνεδρίαση της επιτροπής. Δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω με το θέμα».

Το 10% των προστίμων για περιβαλλοντικούς λόγους που έχουν καταλογιστεί σε επιχειρήσης εντός των ορίων του Δήμου τα δικαιούται ο Δήμος επισήμανε ο σύμβουλος Γιάννης Τσιάμης και κάλεσε τον Δήμο να τα διεκδικήσει.

Με 190.000€ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος από το «πράσινο ταμείο» για την αγορά κάδων.
Δύο υπόγειοι μεγάλων διαστάσεων κάδοι απορριμμάτων θα τοποθετηθούν στην πλατεία Ηρώων και Αγίου Σώστη.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle