Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
109

Έντονες διαμαρτυρίες για το προβοκατόρικο πανό των Αλβανών

< 6 λεπτά
13.06.16 • 16:37
#Tags:

Στο ματς Αλβανίας - Ελβετίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2016 που γίνεται στη Γαλλία οπαδοί της Αλβανίας ανήρτησαν πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στο οποίο αναγραφόταν «η Ελλάδα είναι ένοχη, μνήμη στη γενοκτονία της Τσαμουριάς, 100.000 θύματα Αλβανοί»

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος ΥΠΕΞ, Ευστράτιος Ευθυμίου, απάντησε

"H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια. Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.
Η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς".

Ο Υπουργός Εξωτερικών

Ο Υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για ίδιο θέμα σε δηλώσεις του στην εκπομπή του MEGA: «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους δημοσιογράφους Δ. Τάκη και Ι. Χασαπόπουλο (12.06.2016) είπε:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας καλέσαμε, κ. Υπουργέ, και σας ευχαριστούμε πολύ, γι' αυτά τα δυο μεγάλα θέματα που έχουν ανοίξει. Κατ' αρχήν να ξεκινήσουμε με αυτό που έγινε χτες, με ένα πανό που ανέβασαν κάποιοι Αλβανοί εκεί στον αγώνα με την Ελβετία και προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ότι έχουμε κάνει και γενοκτονία. Δηλαδή θα τρελαθούμε τελείως!

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Οι Tσάμηδες της Ηπείρου στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τις στατιστικές που υπήρχαν, ήταν 18.000. Κατά συνέπεια, ακόμη κι αν ήμασταν τόσο κακοί όπως έγραφε αυτό το πανό, 100.000 δεν υπάρχει ως αριθμός. Το δεύτερο είναι ότι ασφαλώς και δεν υπήρξε γενοκτονία των Tσάμηδων, αντίθετα οι ηγέτες των Tσάμηδων στην Ελλάδα συνεργάστηκαν με το Γερμανό κατακτητή, ίδρυσαν τα κομιτάτα στους νομούς της Ηπείρου που προσπάθησαν να υποκαταστήσουν το ελληνικό κράτος, λειτούργησαν ως δωσίλογοι και εγκληματίες πολέμου και γι' αυτό αποχώρησαν από μόνοι τους, διότι τα Δικαστήρια θα τους καταδίκαζαν σε θάνατο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και υπήρχαν και οι καταδικαστικές αποφάσεις από το Δικαστήριο των Ιωαννίνων για τους δωσίλογους. Είναι γνωστά αυτά.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Πολύ σωστά. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία πολιτική, είναι ότι αυτοί οι Τσάμηδες που μιλάνε και για Τσαμουριά, δηλαδή ότι τάχα πρέπει να αλλάξουν τα σύνορα διότι η Θεσπρωτία ανήκει στην Αλβανία, είναι απομονωμένοι στην ίδια την Αλβανία. Στη διάρκεια του ταξιδιού μου, 4 φορές ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας επανέλαβε ότι η Αλβανία είναι πιστή στη συμφωνία του Ελσίνκι και αναγνωρίζει τα σύνορα που καταγράφονται σε αυτή τη συμφωνία και ότι είναι παράνομα τα αιτήματα περί Τσαμουριάς. Και το δεύτερο που θέλω να πω σε σχέση με αυτά, είναι ότι έχει μεγάλη σημασία κανείς να μην αφήσει να ταυτιστούν οι Αλβανοί με το τσάμικο, αλλά ούτε καν οι Τσάμηδες Αλβανοί. Διότι υπάρχουν 200.000 Τσάμηδες Αλβανοί που πάντα ζούσαν στην Αλβανία, δεν έχουν μπει στην Ελλάδα ποτέ, δεν είχαν εισέλθει στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κάποιοι θέλουν να τους πουν ότι οι καταδίκες και η αποχώρηση των εγκληματιών του πολέμου από την ελληνική Ήπειρο αφορά κι εκείνους. Προσπαθούν να ταυτίσουν δηλαδή τις δυο ομάδες.

Απάντηση Νίκου Κοτζιά σε δημοσίευμα 

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για αισχρό και συκοφαντικό σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας «Μακελειό»

Μετά από σειρά άθλιων αποτυχημένων προσπαθειών που στοχεύουν να πλήξουν το πρόσωπο του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, αποκαλύφθηκε, σήμερα, ποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας αναπαράγοντας τις αθλιότητες των Τσάμηδων.

Το προσβλητικό και ψευδές σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» επιχειρεί με χοντροειδέστατο τρόπο να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών που αποκάλυψε και εξέθεσε δημόσια τη συνεργασία των Τσάμηδων με τους ναζιστές και φασίστες κατακτητές. Το άθλιο δημοσίευμα προσβάλει κατάφωρα και σπιλώνει τη μνήμη του παππού του κ. Νίκου Κοτζιά, Ανδρόνικου Κοτζιά, ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με το Μεταξικό Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Κοτζιά.

Είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσουν όλα τα νόμιμα μέτρα κατά της χυδαίας αυτής επιχείρησης συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του Υπουργού Εξωτερικών και προσβολής της μνήμης του Ανδρόνικου Κοτζιά.

Επιστολή διαμαρτηρίας στην UEFA από τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Με αφορμή την προκλητική ανάρτηση πανό με περιεχόμενο κατά της χώρας μας στον αγώνα του EURO 2016, μεταξύ των εθνικών ομάδων Αλβανίας - Ελβετίας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στην FIFA και την ΕΠΟ, αναφέρει τα εξής:
«Σας εκφράζω την εντονότατη διαμαρτυρία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάρτηση πανό με περιεχόμενο προκλητικό, συκοφαντικό, ανιστόρητο και προσβλητικό για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Διερωτώμεθα, πως είναι δυνατό να υλοποιήθηκε η παραπάνω ιταμή ενέργεια, με την οποία καταστρατηγήθηκαν οι αυστηρότατοι σχετικοί κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, απόλυτα γνωστοί σε όλες τις Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, και ακόμα περισσότερο, πως συνέβη κάτι τέτοιο εν μέσω εφαρμογής αυστηρότατων ελέγχων ασφαλείας και υλοποίησης ενός ευρύτατου σχεδιασμού λήψης προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.

Αναμένουμε, εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ τη σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής, την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων από τους κανονισμούς κυρώσεων για τα φαινόμενα αυτά και τους υπευθύνους, και κυρίως τη λήψη μέτρων εκ μέρους σας, ως διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle