Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
96

Έρχεται Νομοσχέδιο που καταργεί έναν και μοναδικό ΦΟΔΣΑ ΑΕ

< 2 λεπτά
31.03.16 • 18:28
#Tags:

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, του οποίου η νομιμότητα εκκρεμεί διοικητικά και θεσμικά, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος και Ευβοίας Τάσος Πρατσόλης με σημερινή κοινή τους δήλωση διευκρινίζουν τα παρακάτω:

1. Το θέμα της ερώτησης των 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφορά κύρια τα αστικά-γεωργικά βιοαποδομήσιμα υλικά.

2. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τεχνολογικές εφαρμογές σε ανάλογες μονάδες, αρκεί να μην οδηγούν σε έργα έξω από τη λογική του νέου ΕΣΔΑ ανοίγοντας δρόμους για την καύση των αποβλήτων.

σκουπιδια3. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Στερεά Ελλάδα διαφωνούν με τη λογική του νόμου 4071/12, που προβλέπει ένα και μοναδικό περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. με μορφή ΑΕ. Σύντομα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου που θα άρει την υποχρεωτικότητα του ενός Φο.Δ.Σ.Α. και της εταιρικής μορφής ΑΕ και θα εναρμονίζεται με τη λογική και τη στρατηγική του νέου ΕΣΔΑ.

Πολιτική μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία Φο.Δ.Σ.Α. μεταξύ όμορων Δήμων, ώστε να είναι βιώσιμοι, η ελάφρυνση των δημοτικών τελών των πολιτών και τέλος, η επικουρική συμμετοχή των απορριμμάτων στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Αυτό άλλωστε είναι και το πνεύμα της ερώτησης που κατέθεσαν οι 27 βουλευτές.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle