Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
158

Έρχεται το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

< 1 λεπτό
28.03.15 • 08:11
#Tags:

Έρχεται το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

Το δέκα τοις εκατό της συνολικής επιφάνειας της Ελληνικής γης καταλαμβάνεται από τα αρχαιολογικά μνημεία κάθε είδους.
Ως εκ τούτου, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στη κατασκευή ή εγκατάσταση έργων υποδομής τα οποία θα πρέπει να σταματήσουν στην περίπτωση που αυτά προσεγγίζουν αρχαιολογικούς χώρους.

Για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και την πρόληψη των επιπλοκών που προκύπτουν, το Υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να καταρτίσει το αρχαιολογικό κτηματολόγιο.

Αυτό θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο με τη μορφή δικτυακής πύλης μέχρι το τέλος του 2015 και θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις διοικητικές αρχές όσο και στους πολίτες για τον καλύτερο και ταχύτερο προγραμματισμό.

Ο όγκος του μητρώου είναι εντυπωσιακός! Το Υπουργείο κάνει μια τεράστια προσπάθεια για την καταγραφή των αρχαιολογικών χώρων. Έτσι στο πρόγραμμα θα υπάρχουν 4.000 ζώνες γης με καθορισμένο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, 100 υποβρύχιες αρχαιολογικές ζώνες, 7.000 δημόσια κτίρια ιστορικού ενδιαφέροντος, 20.000 μνημεία εκ των οποίων τα 12.000 είναι αρχαία και τα 8.000 μετά τον 19ο αιώνα ενώ 1.000 θέσεις χρησιμοποιούνται ως αποθήκες για τα αρχαιολογικά ευρήματα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle