Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
95

Αίσιο τέλος για τα παιδιά στην Ταϊλάνδη

< 2 λεπτά
10.07.18 • 16:16
#Tags:

 Διασώθηκαν και τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους που είχαν παγιδευτεί εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες μέσα σ' ένα πλημμυρισμένο σύμπλεγμα σπηλαίων στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε σήμερα η μονάδα των ειδικών δυνάμεων του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού (SEAL) που συμμετείχε στη διάσωση.

«Οι 12 Αγριόχοιροι και ο προπονητής βγήκαν από το σπήλαιο και είναι ασφαλείς», ανακοίνωσε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook η ταϊλανδέζικη μονάδα SEAL.

Η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στις 23 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=pxOYFUf0IpI?rel=0&enablejsapi=1&wmode=transparent]Ιουνίου όταν καταιγίδα πλημμύρισε τις σήραγγες την ώρα που εξερευνούσαν το σύμπλεγμα σπηλαίων στη βόρεια επαρχία Τσιάνγκ Ράι έπειτα από ποδοσφαιρική προπόνηση.

Βρετανοί δύτες ανακάλυψαν τους 13 τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας, πεινασμένους και στριμωγμένους στο σκοτάδι σ' έναν εν μέρει πλημμυρισμένο θάλαμο, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο σύμπλεγμα.

Αφού επί ημέρες σχεδίαζαν πώς θα βγάλουν έξω τους 13, η επιχείρηση διάσωσης άρχισε την Κυριακή. Την ίδια ημέρα πεπειραμένοι δύτες έβγαλαν έξω τέσσερα από τα αγόρια.

Άλλα τέσσερα διασώθηκαν χθες Δευτέρα και τα τελευταία τέσσερα αγόρια και ο προπονητής βγήκαν σήμερα από το σπήλαιο.

Οι πανηγυρισμοί για τη διάσωση μετριάζονται από τη θλίψη για την απώλεια ενός πρώην δύτη του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια αποστολής ανεφοδιασμού των παιδιών μέσα στο σπήλαιο.

Ένας γιατρός και οι δύτες του πολεμικού ναυτικού βγήκαν όλοι από το σπήλαιο μετά την επιτυχημένη διάσωση

w10 14512119767297

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης έστειλαν περισσότερα από 1000 στελέχη τους για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας και του προπονητή τους που παγιδεύτηκαν στο πλημμυρισμένο σπήλαιο, έγινε σήμερα γνωστό από τον επικεφαλής των επιχειρήσεων.

Ένας γιατρός και όλοι οι δύτες της επίλεκτης μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού SEAL εξήλθαν επίσης από το σπήλαιο και είναι ασφαλείς, είπε ο αρχηγός της αποστολής διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle