Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
58

Αγιάζουν τα ύδατα στη Σμύρνη μετά από 94 χρόνια

< 2 λεπτά
05.01.16 • 16:58
#Tags:

Αγιάζουν τα ύδατα στη Σμύρνη μετά από 94 χρόνια

Από το 1922 έχει να πέσει σταυρός στα ύδατα της Σμύρνης για τον εορτασμό των Θεοφανείων και αυτό θα γίνει στον αυριανό εορτασμό αφού η τουρκικές αρχές έδωσαν τη σχετικά άδεια και έτσι θα πραγματοποιηθεί η τελετή για πρώτη φορά μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Στη λειτουργία θα παραστούν καλεσμένοι από την Ελλάδαπροξενείο Σμύρνης από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο, τα μέλη της παροικίας αλλά και αρκετοί ορθόδοξοι που μένουν στις γύρω περιοχές.

Ο εορτασμός έχει προγραμματιστεί στις 8.30, με τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Φωτεινή, ενώ στις 12.30 θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Σμύρνης, μπροστά από το κτίριο του παλαιού ελληνικού προξενείου.

Η ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης αριθμεί περίπου 300 Έλληνες, και συνολικά, μαζί με τους ορθόδοξους άλλων εθνικοτήτων αγγίζει τα επτά με οκτώ χιλιάδες άτομα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle