Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
410

Αετονύχης 73χρονος εξαπατούσε «κοράκια» σε Ορχομενό και άλλες περιοχές

< 2 λεπτά
24.09.15 • 17:28
#Tags:

Αετονύχης 73χρονος εξαπατούσε «κοράκια» σε Ορχομενό και άλλες περιοχές

Τα γραφεία τελετών είχαν βάλει στο μάτι ένας 73χρονος και μια συνεργός του και τους αποσπούσαν χρήματα παριστάνοντας τον συγγενή θανόντος.

Από το ΑΤ Ορχομενού εξιχνιάστηκαν, δύο υποθέσεις απάτης και μία απόπειρα, που διαπράχθηκαν τον Ιούλιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Γραφειο τελετών κηδειαΓια τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών 73χρονος ενώ προέκυψε η συμμετοχή και μίας τουλάχιστον ακόμη γυναίκας - συνεργού του.

Οπως προέκυψε, η δράστιδα, ενεργώντας από κοινού με τον 73χρονο που φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας, επικοινωνούσε τηλεφωνικά κυρίως με ιδιοκτήτες γραφείων τελετών και αναφέροντας ότι είναι συγγενικό πρόσωπο θανόντα, έπειθε τα θύματά της, με διάφορα προσχήματα, είτε να παραδίδουν χρήματα στον 73χρονο, είτε να τα καταθέτουν σε τραπεζικό λογαριασμό του.
• Στις 28-07-2015, στον Ορχομενό Βοιωτίας, κατάφεραν να αποσπάσουν από 55χρονο, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, τα οποία παρέδωσε ο γιος του στον 73χρονο.
• Την ίδια ημέρα (28-07), στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν από 24χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ.
• Την 28-04-2015, στην Καλαμπάκα Τρικάλων, κατάφεραν να αποσπάσουν από 59χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των (1.600) ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό που διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 73χρονο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης ανά την Επικράτεια, καθώς και η τυχόν συμμετοχή στην σπείρα και άλλων συνεργών τους.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle