Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
71

Αιματοβαμμένη πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη

< 2 λεπτά
01.01.17 • 07:43
#Tags:

Επίθεση πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος και στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν αναγνωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ' αυτούς είναι ξένοι, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.

Ο ένοπλος φέρεται να ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης και να πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη ντισκοτέκ, στη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης, και ανοίξει πυρ αδιακρίτως. Οι πληροφορίες ότι φώναζε ταυτόχρονα στα αραβικά, υποδεικνύουν ακόμα πιο έντονα τρομοκρατική ενέργεια.

Μέσα στο νυχτερινό κέντρο την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι. Κάποιοι από αυτούς πήδηξαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου. Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς.

Καταδικάζει η Ελλάδα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείου Εξωτερικών για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και
Δημόσιας Διπλωματίας

Αθήνα, 1 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό και απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Με πληροφορίες από νews.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle