Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
149

Αιτήσεις για την εισαγωγή σε ΙΕΚ Τουρισμού και ΟΑΕΔ. Δωρεάν φοίτηση, προθεσμίες, προϋποθέσεις.

< 6 λεπτά
13.09.15 • 07:54
#Tags:

Αιτήσεις για την εισαγωγή σε ΙΕΚ Τουρισμού και ΟΑΕΔ. Δωρεάν φοίτηση, προθεσμίες, προϋποθέσεις.

Από το Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού προκηρύχτηκαν θέσεις εισαγωγής καταρτιζόμενων στα ΙΕΚ για τον Τουρισμό και την Ναυτιλία του εκπαιδευτικού έτους 2015-2016.
Επίσης προκηρύχτηκαν θέσεις Σπουδαστών στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους 2015-2016

ΙΕΚ Τουρισμού και Ναυτιλίας

Εισαγωγή εννιακοσίων (900) καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού για τις παρακάτω ειδικότητες ανά Μονάδα Κατάρτισης, προκηρύχτηκαν με Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, OΥποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού «Προγραμματισμός λειτουργίας των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, για την εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016» ως εξής:

Α. Ειδικότητα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής -Υπηρεσία ορόφων - Εμπορευματογνωσία): Άτομα 400 - Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
1. Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου Αττικής (75 άτομα) Πρωινά τμήματα
2. Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου Κρήτης (50 άτομα) Πρωινά τμήματα
3. Ι.Ε.Κ. Πειραιάς Θεσσαλονίκης (75 άτομα) Πρωινά τμήματα
4. Ι.Ε.Κ. Ρόδου (50 άτομα) Πρωινά τμήματα
5. Ι.Ε.Κ. Άργους Πελοποννήσου (50 άτομα) 1 Πρωινό τμήμα 1 Απογευματινό τμήμα
6. Ι.Ε.Κ. Γαλαξιδίου (50 άτομα) Πρωινά τμήματα
7. Ι.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης (25 άτομα) Πρωινό τμήμα
8. Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας (25 άτομα) Πρωινό τμήμα

Β. Ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) : Άτομα 400
Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
1. Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου Αττικής (50 άτομα) Πρωινά τμήματα
2. Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου Κρήτης (50 άτομα) Πρωινά τμήματα
3. Ι.Ε.Κ. Πειραιάς Θεσσαλονίκης (75 άτομα) Πρωινά τμήματα
4. Ι.Ε.Κ. Ρόδου (25 άτομα) Πρωινό τμήμα
5. Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας (50 άτομα) Πρωινά τμήματα
6. Ι.Ε.Κ. Άργους Πελοποννήσου (50 άτομα) 1 Πρωινό τμήμα 1 Απογευματινό τμήμα
7. Ι.Ε.Κ. Γαλαξιδίου (50 άτομα) Πρωινά τμήματα
8. Ι.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης (50 άτομα) Πρωινά τμήματα

Γ. Τεχνικός Αρτοποιός- Ζαχαροπλαστικής: Άτομα 100
Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
1. Ι.Ε.Κ. Αναβύσσου (25 άτομα) Πρωινό τμήμα
2. Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου Κρήτης (25 άτομα) Πρωινό τμήμα
3. Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης (50 άτομα) Πρωινά τμήματα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στις ειδικότητες των Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού συνολικής διάρκειας πέντε (5) εξαμήνων, τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα (1) εξάμηνο Πρακτικής γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή:
i. Έλληνες πολίτες ή Έλληνες το γένος
ii. Υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και πληρούν τους όρους της προκήρυξης
iii. Αλλοδαποί υπήκοοι κρατών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και πληρούν τους όρους της προκήρυξης.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Γενικού, Επαγγελματικού Λυκείου ή Επαγγελματικής Σχολής ή άλλου ισότιμου Σχολείου.
Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού παρέχεται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από αρμόδια αρχή, στις κατά τόπους Γραμματείες των Μονάδων Κατάρτισης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, από τη Δευτέρα 07/09/2015 έως και την Παρασκευή 25/09/2015, από τις 9.30 π.μ μέχρι τις 15.00 μ.μ όλες τις εργάσιμες ημέρες

ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώθηκε ότι οι εγγραφές των υποψηφίων σπουδαστών στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) του Οργανισμού για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2015-16, άρχισαν τη Δευτέρα 7/9/2015 και θα διαρκέσουν μέχρι 17-9-2015.

Οι υποψήφιοι – ες θα πρέπει να υποβάλουν στο ΙΕΚ προτίμησής τους ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
Η ανακοίνωση του Πίνακα Κατάταξης θα γίνει στις 23-9-2015 και θα περιέχει αναλυτικά τα μόρια, σχολικη αιθουσαπου συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος από όλα τα κριτήρια. Ο συγκεκριμένος πίνακας εμφανίζει τους επιλεγέντες και επιλαχόντες, ανά ειδικότητα.

Την επομένη της λήξης των εγγραφών των επιλεγέντων ανακοινώνεται από το Διευθυντή του ΙΕΚ ο ακριβής αριθμός των κενών θέσεων ανά τμήμα. Αυτές οι θέσεις θα συμπληρωθούν από τους επιλαχόντες.

Από 23-9-2015 έως και 28-9-2015, οι επιλεγέντες σπουδαστές θα πρέπει να καταθέσουν στο ΙΕΚ επιλογής τους Αίτηση ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους.

Η μη κατάθεση Αίτησης ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στο ΙΕΚ, μέχρι και 28-9-2015 σημαίνει τη μη αποδοχή της επιλογής από τον υποψήφιο και την απώλεια της αρχικής επιλογής του για εγγραφή.

Διευκρινίζεται, επίσης ότι:
1. Εάν κατά την ως άνω περίοδο υποβολής αιτήσεων προκύψει αριθμός αιτήσεων υποψηφίων μεγαλύτερος του προβλεπομένου από την εγκύκλιο αριθμού, τότε θα ακολουθήσει διαδικασία επιλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων, μετά από μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων. Σ’ αυτή την περίπτωση όλοι οι επιπλέον των επιτυχόντων υποψήφιοι θεωρούνται ως επιλαχόντες
2. Εάν κατά το ως άνω διάστημα δεν έχει επιτευχθεί συμπλήρωση του προβλεπομένου αριθμού εισακτέων, τότε όλοι οι υποψήφιοι εγγράφονται χωρίς επιλογή, με την προϋπόθεση, ότι το σύνολό τους δεν θα υπολείπεται του αριθμού δεκαπέντε (15).

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle