Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
138

ΑΙΧΜΕΑΣ: Ψεύδεται η ΓΑΙΑ, ιδρύουμε νέο φορέα

< 3 λεπτά
05.01.17 • 10:19
#Tags:

Σε κατάσταση πανικού το GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις στην πρωτοβουλία δημιουργίας νέου Φορέα Συντονισμού, που θα απαλλάξει τους αγρότες από την επί αδράς αμοιβής «προστασία» που τους πουλάει!

Η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ και η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ , σε συνεννόηση και συνεργασία με πολλούς άλλους συνεταιρισμούς και πιστοποιημένους φορείς-πύλες εισόδου, για τη δημιουργία ενός νέου Φορέα Συντονισμού για τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης (δηλώσεις ΟΣΔΕ), στοχεύει αποκλειστικά στο να απαλλάξει οριστικά τους αγρότες της χώρας απ’ το παράλογο και εν πολλοίς παράτυπο χαράτσι που επιβάλει κατά το δοκούν και μάλιστα εκβιαστικά ο μονοπωλιακός φορέας του GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Σημειώνουμε ότι το συνολικό κέρδος του ΦΣ από τις Πύλες Εισόδου της χώρας φτάνει στα οχτώ εκατομμύρια (8.000.000)ευρώ! Πρόκειται για «κερατιάτικα», που ο αγροτικός κόσμος δεν ανέχεται πλέον να πληρώνει.

Να σημειωθεί ότι σε ποσοστό της τάξης του 90% τα κέρδη καρπώνεται ο μεγαλομέτοχος του GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, που έσπευσε να ανακοινώσει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας που ουσιαστικά εκδίδει με τα λεφτά των αγροτών, τη λήξη της συνεργασίας με την Ένωση Αγρινίου, υπό τον ψευδέστατο και παραπειστικό τίτλο “Εκτός διαχείρισης ΟΣΔΕ η Ένωση Αγρινίου και ο Α.Σ. Λιβαδειάς ΑΙΧΜΕΑΣ”, τον οποίο και φρόντισε να τροποποιήσει λίγο αργότερα.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ είναι πιστοποιημένος φορέας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον μόνο αρμόδιο να εκδώσει σχετική απόφαση, υπέρ ή κατά κάποιου υποψηφίου.

Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ είναι μέτοχος στο GAIA και μάλιστα βοηθήσαμε όσο κανένας άλλος συνεταιρισμός στο να στηθεί ο Φορέας, στηριζόμενος στις συνεταιριστικές αρχές που προβλέπει το καταστατικό του. Η παροχή κάθε τεχνικής και όχι μόνο βοήθειας προς τον Φορέα, συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Στο μεσοδιάστημα, και αφού διαπιστώσαμε παρέκκλιση από τους στόχους της ουσιαστικής στήριξης των αγροτών, προσπαθήσαμε με κάθε πρόσφορο μέσο να επαναφέρουμε το GAIA στην ορθή πορεία της εξυπηρέτησης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που προκαλέσαμε τον περασμένο Νοέμβριο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι μεγαλομέτοχοι του Φορέα δεν είχαν καμιά διάθεση να εγκαταλείψουν τη λογική της άκρατης κερδοφορίας, όπως εξάλλου ομολογούν στο εξώδικο που πρόσφατα απέστειλαν σε συνεταιρισμούς, απειλώντας μας να μην συγχέουμε το κύριο σκοπό της εταιρίας, που είναι η άντληση κεφαλαίων και η κερδοφορία, με τις συνεταιριστικές αρχές .

Ως εκ τούτων, μόνη επιλογή είναι η συγκρότηση νέου Φορέα Συντονισμού.

Το GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει ζωή μόλις τριών ετών. Αντίθετα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, η ΈΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, καθώς και οι συνεταιρισμοί-πύλες εισόδου που συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια, έχουμε παρουσία σχεδόν ενός αιώνα και στο συγκεκριμένο έργο περισσότερο από είκοσι χρόνια!

Καλό θα ήταν, επομένως, αντί το GAIA να βγάζει παραπλανητικές ανακοινώσεις, να εξηγήσει στους χιλιάδες αγρότες της χώρας για ποιο ακριβώς έργο τους χρεώνει και να δικαιολογήσει, αν μπορεί φυσικά, τα υπέρογκα κέρδη του και το πώς, που, με ποια στόχευση και ποιες αποφάσεις, υπέρ ποιων αυτά «επενδύονται».

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ γνωστοποιεί στους Αγρότες ότι ο υπό ίδρυση νέος Φορέας Συντονισμού θα αναλάβει με ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος την πλήρη διεκπεραίωση του έργου. Οι αγρότες γνωρίζουν ποιοι είναι στο πλευρό τους και δεν έχουν τίποτα να τους φοβίζει ή να τους ανησυχεί. Δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες», δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και δεν πρόκειται να ανεχθούν καταστάσεις σε βάρος τους, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν θέματα ζωτικής σημασίας για το επάγγελμά τους.

Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος, τόσο κατά της εφημερίδας που έσπευσε να μας θέσει εκτός ΟΣΔΕ, όσο και κατά κάθε ανάλογης ψευδής δημοσίευσης. Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle