Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
97

Ακαρπη συνάντηση με φόντο το συλλαλητήριο της Αθήνας

< 3 λεπτά
10.02.17 • 17:28
#Tags:

Ηταν μια συνάντηση καταδικασμένη να αποτύχει αφού οι αγρότες είναι με το βλέμμα στραμένο στην μεγάλη κινητοποίηση της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Η συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου στέφθηκε με αποτυχία.

Οπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας «από τη συζήτηση δεν προέκυψε απολύτως τίποτα θετικό» για τα αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν.

Ζήτησε να παραμείνουν τα τρακτέρ στα μπλόκα και να ενισχυθεί ο αγώνας των αγροτών όσο γίνεται περισσότερο. «Η μεγαλύτερη κλιμάκωση είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της τρίτης στην Αθήνα», πρόσθεσε. Κατά τον κ. Μπούτα, ο μικρομεσαίος αγρότης δεν έχει προοπτική, «αν συνολικά αυτή η πολιτική δεν έρθει τούμπα. «Είμαστε 15 - 20 μέρες στα μπλόκα με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης. Αν μέρος του πλαισίου αυτού το ικανοποιούσε η κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να πάρουμε ανάσες επιβίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τον αγώνα τους «αγώνα επιβίωσης».

Σταθερά στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες και με βασικό αντικείμενο την οργάνωση του κόσμου για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14/2

Δήλωση Υπουργού 

"Έγινε μια συζήτηση ζωηρή αλλά και ουσιαστική στα θέματα που αφορούσαν κυρίως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τις ενισχύσεις, τις αποζημιώσεις και τις πληρωμές.

Για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, θα επαναλάβω και εδώ αυτό που είπα και στη συνάντηση με τους αγρότες ότι η χρονιά του 2016 έχει ως σημείο αναφοράς την κατάκτηση του αφορολογήτου και την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης.

Ειλικρινά εκπλήσσομαι πως ακούστηκαν φωνές για απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης, ουσιαστικά όταν λες ότι αποσύρεις μια ρύθμιση σημαίνει ότι επιστρέφεις στην παλιά. Κα αν συνέβαινε αυτό θα είχαμε 13% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για το σύνολο των ενισχύσεων, των αποζημιώσεων, του καθαρού εισοδήματος. Σε σχέση με τη ρύθμιση για το φορολογικό που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στις εκκαθαρίσεις του 2017, μόνο ένα θα σας πω: 66 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν στους αγρότες από τις προκαταβολές των φόρων των προηγούμενων ετών.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, εμείς επιμένουμε ότι είναι μια ρύθμιση που τη χρειαζόταν ο αγρότης γιατί βγήκε από τη γωνία όπου βρισκόταν και ήρθε στο προσκήνιο.

Στα ζητήματα των πληρωμών είπαμε στους αγρότες ότι υπάρχει μια δεδομένη Κοινή Αγροτική Πολιτική, αυτήν εφαρμόζουμε και προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη. Και η τάξη που βάλαμε έφερε το αποτέλεσμα των 3,7 δις σε πληρωμές το 2016 που αποτελεί ρεκόρ".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle