Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
125

«Αλήθειες και ενοχές»

< 5 λεπτά
20.01.18 • 05:06
#Tags:

«Αλήθειες και ενοχές» Λ.Μοριάρτι Εκδόσεις Ψυχογιός 2017 σελ. 478

Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

Η ιστορία αυτή αρχίζει με ένα μπάρμπεκιου , ένα συνηθισμένο μπάρμπεκιου με τους γείτονες, σε μια συνηθισμένη πίσω αυλή .

  1. Σίντνεϊ της Αυστραλίας.

Η Κλέμενταϊν και η Έρικα είναι πολύ καλές φίλες . Η Κλέμενταϊν και η Έρικα διάλεξαν να είναι φίλες. Η Έρικα είναι νονά των παιδιών της Κλέμενταϊν.

Η Έρικα είναι παντρεμένη με τον Όλιβερ αλλά δεν έχουν παιδιά .Δεν επιθυμούν να κάνουν παιδιά. Η Κλέμενταϊν ,που είναι πολύ καλή τσελίστρια ,είναι παντρεμένη με τον Σαμ και έχουν δύο κοριτσάκια την Χόλι και την Ρούμπι.

Η μέρα του μπάρμπεκιου.

Όταν τις οικογένειες  της Κλέμενταϊν και της Έρικα ,κάλεσαν για μπάρμπεκιου ,ένα  ζευγάρι γειτόνων, η εκπληκτική χορεύτρια και υπερβολικά σέξι Τίφανι   και  ο ηλεκτρολόγος  Βιντ ,που έχουν μια δεκάχρονη κόρη ,την Ντακότα , συνέβη  ένα φρικτό ατύχημα.

Λίγες μέρες πριν να πάνε στο μπάρμπεκιου η Έρικα ζήτησε από την Κλέμενταϊν τη βοήθειά της να κάνει ένα παιδί . Η Έρικα και ο Όλιβερ δεν επιθυμούσαν να κάνουν παιδί ,τώρα όμως είχαν αποφασίσει να κάνουν ένα.  Προσπαθήσανε δύο χρόνια με εξωσωματική γονιμοποίηση , αλλά δεν το πετύχανε .Έτσι αποφασίζουν, να ζητήσει η Έρικα από την Κλέμενταϊν ,να γίνει δωρητής ωαρίων σε αυτήν ,διότι τα ωάρια της Έρικα  ήταν  κακής ποιότητας. Η Κλέμενταϊν δεν αργεί να αποδεχτεί με μεγάλη προθυμία την πρόταση της αγαπημένης της φίλης. Είχε δώσει αίμα ,γιατί όχι και ωάρια .

Πολλά περίεργα συμβαίνουν:  Η Έρικα που δεν ήθελε παιδιά , τώρα ήθελε μωρά. Ο Όλιβερ ήθελε τα ωάρια της Κλέμενταϊν. Η γειτόνισσα και φίλη Τίφανι ήταν στριπτιζέζ. Οι άνθρωποι είχαν ανάμεικτα συναισθήματα , όταν άκουγαν πως η Τίφανι ήταν χορεύτρια σε μπαρ. Υπήρχαν στο μπάρμπεκιου έξι ενήλικες, τρία παιδιά και ένα σκυλί που γαύγιζε. Περνούσανε ωραία, διασκεδάζανε. Ήταν ένα συνηθισμένο κυριακάτικο απομεσήμερο…

Κατά την διάρκεια του μπάρμπεκιου τα τρία τα ζευγάρια διασκεδάζουν , τρώνε, πίνουν  και ακούνε μουσική , ενώ τα τρία τα κορίτσια παίζουν στον κήπο. Ξαφνικά η δίχρονη Ρούμπι πέφτει στο σιντριβάνι   και αρχίζει να πνίγεται, χωρίς κανείς από τους μεγάλους να το αντιληφθεί. Το κοριτσάκι πνιγόταν μπροστά σε τόσους ανθρώπους.

Την ίδια  ώρα η Τίφανι χόρευε, μπροστά σε πέντε φίλους και γείτονες . Έδινε μια παράσταση στριπτίζ, ένα πριβέ σόου ,   που της το είχε  ζητήσει η Κλέμενταϊν (ηΤίφανι παλιότερα πριν Αληθειες κι ενοχέςπαντρευτεί τον Βιντ , ήταν εκπληκτική  χορεύτρια , έκανε δύσκολα κόλπα στον στύλο σε στριπτιζάδικο, αλλά δεν ήταν  πουτάνα). Η Τίφανι ήθελε ακόμα και τώρα να την θαυμάζουν στον τολμηρό και σέξι χορό της και έτσι είχε αποσπάσει την προσοχή όλων : αντρών και γυναικών.

Η Τίφανι έκανε πριβέ χορού στη μάνα του παιδιού την ώρα που αυτό πνιγότανε!!  Τα πρόσωπα της Κλέμενταϊ ν, του Σαμ, του Όλιβερ, του Βιντ,  την ώρα του χορού, ήταν αναψοκοκκινισμένα. Τυχαία η Έρικα από την κουζίνα βλέπει ένα ροζ παλτό να πλέει στο σιντριβάνι  και αμέσως αντιλαμβάνεται ότι κάτι  συμβαίνει. Αφήνει να πέσουν κάτω στο δάπεδο τα πιάτα ,που κρατούσε και τρέχει γρήγορα φωνάζοντας υστερικά , ακολουθούμενη από τον άντρα της τον Όλιβερ. Βγάζουνε από το νερό την Ρούμπι μισοπνιγμένη. Αρχίζουν και οι δύο να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στη Ρούμπι ( τεχνητές αναπνοές και μαλάξεις στο στήθος) .Όλοι οι άλλοι, μαζί με τους τρομοκρατημένους και αποσβολωμένους γονείς της Ρούμπι , παρακολουθούν την τιτάνια προσπάθεια  του ζευγαριού ,να σώσουν την μικρή και παράλληλα καλούνε ασθενοφόρο.

Ήταν ατύχημα ; Ήταν αμέλεια ;  Έπεσε μόνη της η Ρούμπι στο σιντριβάνι ;  Που ήταν η δεκάχρονη  Ντακότα  ,που έπαιζε μαζί με τα μικρά παιδιά και πρόσεχε την Χόλι και την Ρούμπι;  Οι γονείς της Ρούμπι ήταν τόσο απορροφημένοι από το θέαμα που πρόσφερε η Τίφανι ; Κανείς από τους άλλους  δεν αντιλήφθηκε την πτώση στο σιντριβάνι ; Δεν ήταν δουλειά της μητέρας να προσέχει τα παιδιά της; Ποιός φταίει ; Κάποιοι δεν έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες τους ; Τόσο ανεύθυνοι ήταν όλοι και οι έξι ; Το σοκ θα ρίξει κάποιους στο αλκοόλ και στα ψυχοφάρμακα ;  Έχουν ενοχές ; Ποια είναι τελικά η αλήθεια ; Θα σωθεί η Ρούμπι ; Θα πληρώσει η οικογένεια της Κλεμενταϊν το φρικτό τίμημα ; Πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχε πάει η οικογένεια της Τίφανι στο μπάρμπεκιου ; Θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο ακόμα κι αν είχανε αφαιρεθεί οι γονείς ,κάνοντας μια συζήτηση για φιλοσοφία ή πολιτική ή λογοτεχνία;  Συμβαίνουν συχνά τέτοια ατυχήματαΜορατι με μικρά παιδιά ; Είναι αλήθεια ότι εννιά στα δέκα παιδιά που πέθαναν στο νερό τα πρόσεχαν ενήλικες ; Μετά από αυτό το ατύχημα πόσο κοντά είχε φτάσει ο γάμος της Κλέμενταϊν στο να χτυπήσει παγόβουνο, τόσο αρκετά ώστε να νιώσει την παγερή σκιά του ; Πόσο σημάδεψε αυτό το συμβάν όλους:  γονείς και φίλους;  Ποιοί κουβαλούσαν ένα φοβερό βάρος ενοχής για ότι συνέβη  ; Μετά το γεγονός αυτό θα δωρίσει τα ωάρια της η Κλέμενταϊν από ευγνωμοσύνη στην Έρικα, που έκανε τόση προσπάθεια με τον άντρα της ,να σώσουν την Ρούμπι ; Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε ;

Ένα γλυκά μελαγχολικό ,μαυλιστικό ,διεισδυτικό μυθιστόρημα ,που γεννά δυνατά συναισθήματα και διαβάζεται απνευστί.

Η ΛΙΑΝ ΜΟΡΙΑΡΤΙ γεννήθηκε το 1966 στο Σίντνεϊ. Είναι ευπώλητη συγγραφέας έξι μυθιστορημάτων για ενηλίκους και μίας σειράς για παιδιά, με τα βιβλία της να έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ, που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει μεταφραστεί σε 41 γλώσσες και είναι διεθνές μπεστ σέλερ. Η Λιάν ζει στο Σίντνεϊ με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle