Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
268

Ανέστης: Συμπαράσταση στον Υπουργό για την ανακούφιση των αγροτών

< 2 λεπτά
18.02.15 • 11:40
#Tags:

Ανέστης: Συμπαράσταση στον Υπουργό για την ανακούφιση των αγροτών

Με αφορμή στη συνάντηση του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ και αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ θα ανταποκριθεί πλήρως στη συνδρομή και τη συμπαράσταση που ζήτησε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα τα ζητήματα που αναλύθηκαν και συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, με στόχο την ανακούφιση των αγροτών και τη δυνατότητα μιας νέας προοπτικής στον αγροτικό τομέα.» Ο υπουργός δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για:

- Την ενδυνάμωση της κτηνοτροφίας μέσω της νέας ΚΑΠ

- Την άμεση παρέμβαση στη φορολογική νομοθεσία για τη διόρθωση αδικιών σε βάρος των αγροτών

- Τη δημιουργία τράπεζας γης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

- Τη διεκδίκηση, στο μέτρο του δυνατού, αλλαγών στη νέα ΚΑΠ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις

- Την αλλαγή του νόμου περί συνεταιρισμών

- Την επανεξέταση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο θέμα των αναπορρόφητων πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ Γιώργος Ανέστης, προτείνοντας στον υπουργό την έγκριση των αιτημάτων θεραπείας των σχεδίων βελτίωσης και την ένταξη σε αυτό των φωτοβολταικών των αυτοπαραγωγών βάση του σχετικού νόμου που έχει ήδη ψηφιστεί, καθώς όπως σημείωσε, θα οδηγήσει άμεσα στη μείωση του κόστους παραγωγής.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle