Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
130

|

Αναδρομή. 23 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

< 1 λεπτό
21.10.17 • 16:05
#Tags:

Με την ευκαιρία της 35χρονης πορείας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, σας παρουσιάζουμε για τις επόμενες ημέρες σε αντίστροφη μέτρηση, κάθε μέρα και μια χρονιά, την ιστορική διαδρομή του, μέχρι την εκκίνηση του φετινού 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

13η διοργάνωση

Στις 5 Νοεμβρίου 1995, ο 13ος Διεθνής Μαραθώνιος Ειρήνης Αθηνών είχε γνώριμους αθλητές στις πρώτες θέσεις. Ο Νίκος Πολιάς (2:27:27) και η Παναγιώτα Νικολακοπούλου (2:59:45) συνέχισαν το «σερί» των Ελλήνων αθλητών στις πρώτες θέσεις, φανερώνοντας πως η χώρα που γέννησε τον μαραθώνιο έχει επίσης να επιδείξει σημαντικούς σύγχρονους δρομείς. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, με αυξημένες μάλιστα τις ξένες συμμετοχές.

Παράλληλα διοργανώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και το ευρωπαϊκό των αστυνομικών

Μετά από 12 χρόνια η διοργάνωση του αγώνα αλλάζει μήνα. Πρώτη φορά, από το 1983  διεξάγεται τον Νοέμβρη.

(Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το βιβλίο του Μπάμπη Ζαννιά "42.195 μ. σε 30 χρόνια", εκδόσεις Βογιατζή, 2014).

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle