Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
125

|

Αναδρομή. 25 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

< 1 λεπτό
19.10.17 • 16:37
#Tags:

Με την ευκαιρία της 35χρονης πορείας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, σας παρουσιάζουμε για τις επόμενες ημέρες σε αντίστροφη μέτρηση, κάθε μέρα και μια χρονιά, την ιστορική διαδρομή του, μέχρι την εκκίνηση του φετινού 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
1993, 24 Οκτωβρίου
Ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος Ειρήνης Αθηνών στις 24 Οκτωβρίου 1993 επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις για την Ελλάδα.
Νικητές ήταν ξανά δύο Έλληνες δρομείς, ο Νίκος Πολλιάς (2:28:12) και η Παναγιώτα Πετροπούλου (3:15:56). Αυτή ήταν η πρώτη από τέσσερις νίκες του Νίκου Πολλιά, αλλά και η πρώτη από τις δύο νίκες της Παναγιώτας Πετροπούλου.
Για τον Νίκο Πολλιά ήταν ο πρώτος αγώνας Μαραθωνίου. "Έτρεξα για το κέφι μου. Πάντα με γοήτευε η ιδέα να τρέξω στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου. Καθώς περνούσα τα χιλιόμετρα είδ αοτι είχα δυνάμεις. Ετσι άντεξα για τη νίκη" δήλωνε στον Χρήστο Μότσια στην εφημερίδα "Τα Νέα".
Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από 27χώρες, ανάμεσά τους για πρώτη φορά αθλητές από την Ουγγαρία, τη Σλοβενία αλλά και την Τσεχία που είχε ανεξαρτητοποιηθεί μόλις λίγους μήνες πριν.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το βιβλίο του Μπάμπη Ζαννιά «42.195μ. σε 30 χρόνια», εκδόσεις Βογιατζή 2014.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle