Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
144

|

Αναδρομή. 8 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

< 2 λεπτά
05.11.17 • 15:02
#Tags:

Με την ευκαιρία της 35χρονης πορείας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, σας παρουσιάζουμε για τις επόμενες ημέρες σε αντίστροφη μέτρηση, κάθε μέρα και μια χρονιά, την ιστορική διαδρομή του, μέχρι την εκκίνηση του φετινού 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου.

«Αν μου έλεγε κάποιος δεν θα ξανατρέξεις ποτέ ξανά, μπορώ να απαντήσω: Και τι πειράζει; Φτάνει που έτρεξα στον Μαραθώνιο της Αθήνας».

Αυτό ήταν το μήνυμα του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010.

Ο 28ος Μαραθώνιος ήταν επετειακός, καθώς έκλειναν 2,500 χρόνια από την Μάχη του Μαραθώνα. Στο πλαίσιο της επετείου διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ εκδήλωση ΑΜΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑστα προπύλαια του Ζαππείου, με προβολή ντοκιμαντέρ για τη μάχη του Μαραθώνα και τον άθλο του οπλίτη-δρομέα καθώς και βράβευση των κορυφαίων Μαραθονοδρόμων και άλλων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών η Κάθριν Σουίτζερ, η Ρόζα Μότα, ο Ρον Χιλ, ο Αμπελ Αντον, η Τζόαν Μπενόιτ, και αρκετοί άλλοι.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις.
Η αναβάθμιση του αγώνα που επιχειρήθηκε όλα αυτά τα χρόνια επιβραβευτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία η οποία συμπεριέλαβε τον Μαραθώνιο της ΑΘήνας στους "Χρυσούς" οι οποίοι είναι μόλις 25 από τους 700 και πλέον που διεξάγονται σε όλο τον πλανήτη.

Νικητές του αγώνα ήταν ο Κενυάτης Raymond Bett με χρόνο 2:12:40 και η Λιθουανή Rasa Drazdaukaite με 2:31:06, ρεκόρ αγώνα και από τους δύο νικητές.
Από τους Έλληνες πρώτοι αναδείχθηκαν ο Μιχάλης Παρμάκης με 2:20:48 και η Κωνσταντίνα Κεφαλά με 2:40:36 η οποία κατέκτησε το ρεκόρ Αγώνα από Ελληνίδα.
Στα 5χλμ ο Χριστόφορος Μερούσης πετυχαίνει την δεύτερη νικη του με επίδοση 15.27.

(Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το βιβλίο του Μπάμπη Ζαννιά «42.195 μ. σε 30 χρόνια», εκδόσεις Βογιατζή, Αθήνα 2014).

ΑΜΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle