Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
140

|

Αναδρομή. 9 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

< 1 λεπτό
04.11.17 • 13:13
#Tags:

Με την ευκαιρία της 35χρονης πορείας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, σας παρουσιάζουμε για τις επόμενες ημέρες σε αντίστροφη μέτρηση, κάθε μέρα και μια χρονιά, την ιστορική διαδρομή του, μέχρι την εκκίνηση του φετινού 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου.

O 27ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009.

Νικητές αναδείχθηκαν ο Κενυάτης Josephat Kipkurui με 2:13:44 και η Γαπωνέζα Akemi Ozaki με 2:39:56. «Πραγματικά ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχω τρέξει», είπε μεταξύ άλλων ο Kipkurui, ενώ η Ozaki δήλωσε συγκινημένη που έτρεξε για πρώτη φορά την κλασική διαδρομή.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, νικητές ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 2:26:27 και, για έβδομη φορά, η Γεωργία Αμπατζίδου, με 2:44:28.

Με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες διεξήχθη ο 27ος Μαραθώιος. Στα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής έβρεχε καταρρακτωδώς ενώ στη συνέχεια είχε ηλιοφάνεια. Ομως ο υγρός Νοτιάς και με θερμοκρασία 16 βαθμών δυσκόλεψε τους δρομείς.

Πολλοί δρομείς τονίζουν μετά τον τερματισμός τους την μοναδικότητα της ιστορικής διαδρομής αλλά και την θετική αύρα του Καλλιμάρμαρου Σταδίου στο οποίο, όπως τονίζουν, όταν μπαίνεις ξεχνάς την κούραση...
(Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το βιβλίο του Μπάμπη Ζαννιά «42.195 μ. σε 30 χρόνια», εκδόσεις Βογιατζή, Αθήνα 2014).

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle