Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
82

Ανασχηματισμός πρώτα στο κόμμα και μετά στην Κυβέρνηση

< 5 λεπτά
16.10.16 • 05:30
#Tags:

Ο κυβερνητικός και κομματικός ανασχηματισμός, αλλά και η στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν στη σύντομη συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δημοσιογράφους λίγο πριν από την ομιλία του με την οποία έκλεισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε ερώτηση αν βλέπει κλίμα συναίνεσης από την αντιπολίτευση στο θέμα ανασυγκρότησης του ΕΣΡ, ο Αλ. Τσίπρας διαπίστωσε αντιφάσεις στις τάξεις της, συγκεκριμένα «οι μισοί θέλουν και οι μισοί όχι».
Στο εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν θα γίνουν αιφνιδιασμοί, πρώτα θα «ανασχηματίσουμε» το κόμμα και μετά την κυβέρνηση».

Και κατέληξε: «Μην βιάζεστε, κάθε πράγμα στον καιρό του».Χαλαρή κουβέντα με μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Τάε Κβο Ντο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πλησίασε στο σημείο, στις εξέδρες, όπου κάθονται οι Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ και κάθισε μαζί τους στα σκαλιά, όπου αρχικά είχε συζήτηση με τον Γραμματεά της Νεολαίας Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο, με την παρέα λίγο αργότερα να διευρύνεται και με άλλα μέλη της νεολαίας.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου και απευθύνθηκε στους συνέδρους και είπε χαρακτηριστικά:

-Aποδείξαμε ότι ξέρουμε να δίνουμε μάχες και να τις κερδίζουμε.
-Υλοποιούμε μεταρρυθμιστικές τομές που θα οικοδομούν, σε ορίζοντα 5ετίας, μια χώρα ισότητας, ελευθερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης.
-Το Δεύτερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένας τόπος γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού. Αυτή την ώρα έχουμε μία επιλογή: Να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
Nα μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Που αν γύριζε θα γύριζε για να πάρει εκδίκηση.
-Έχουμε σήμερα όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Τα εσωτερικά και τα εξωτερικά. Και αυτό όχι από λάθος ή από αμέλεια αλλά από πολιτική επιλογή. Από επιλογή να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια.
-Στο εσωτερικό, επιλέξαμε να μη γίνουμε και εμείς μαριονέτες της εγχώριας ολιγαρχίας και της διαπλοκής, όπως όλοι οι προηγούμενοι.
-Στοχεύουμε να ολοκληρώσουμε άμεσα την δεύτερη αξιολόγηση. Όπως τηρούμε τη συμφωνία το ίδιο περιμένουμε και από θεσμούς και εταίρους.
Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να επιλυθεί. Το ίδιο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
-Οι εταίροι μας στην Ευρώπη έχουν αντιμετωπίσει τις κρίσεις με αμηχανία και καθυστέρηση. Η τακτική της μετάθεσης δεν μπορεί να συνεχιστεί.
-Όταν αναλάβαμε να δώσουμε τη μάχη για τη χώρα και το λαό, δεν είχαμε εγγύηση για τη νίκη. Όποιος ψάχνει για εγγυήσεις ας αναλάβει στα εύκολα. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Για αυτό μας επέλεξε ο ελληνικός λαός. Για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αριστερά και το λαό μας.

-Στο εξής ολιγάρχες και καναλάρχες θα αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Καμία διευθέτηση κάτω από το τραπέζι και κανένα χατήρι. Και να ξέρουν όσοι το επιχειρήσουν ότι ούτε η δικαστική αλλά ούτε και η εκτελεστική εξουσία θα επιτρέψουν την θεσμική εκτροπή.
-Το επόμενο διάστημα έχουμε να διαχειριστούμε πολύ σημαντικά θέματα. H κυβέρνηση κι ο λαός μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αρχές και αξίες.
-Η προσφυγική κρίση δεν μπορεί να κουκουλωθεί, να κρυφτεί στις γωνίες της Ευρώπης. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.
Είμαστε σταθερά υπέρ της λύσης του Κυπριακού και στηρίζουμε αταλάντευτα τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση. Το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής των τουρκικών στρατευμάτων, πρόβλημα παραβίασης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα διμερές. Λύση με παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί δεν είναι λύση.
-Στη μάχη κατά της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο η παράγκα πνέει τα λοίσθια μετά από τον ανυποχώρητο αγώνα μας.
-Στη μάχη της διαφθοράς στο πολιτικό σύστημα, έρχονται σήμερα στο φως οι υποθέσεις των θαλασσοδανείων των κομμάτων αλλά και των ολιγαρχών.
-Στη μάχη στη δημ. διοίκηση, οι ντουλάπες του πελατειακού συστήματος έχουν ανοίξει αποκαλύπτοντας τους σκελετούς του πάλαι ποτέ δικομματισμού.
Θέλουμε ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό, αριστερό και ριζοσπαστικό. Να συσπειρώσουμε στις τάξεις μας όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στο θεωρητικό και πολιτικό οπλοστάσιο της Αριστεράς.

 Αντιδράσεις
Ο κ.Τσίπρας απέδειξε ότι η μόνη ιδεολογία που διαθέτει είναι η εμμονή του στην παραμονή στην εξουσία, ανέφερε η ΝΔ, προσθέτοντας ότι η μόνη υπηρεσία που έχει να προσφέρει είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να υπάρξει μία νέα αξιόπιστη κυβέρνηση.

Πηγή ert.gr

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle