Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
128

Αναταραχή στους αγρότες για τις επιστροφές ενισχύσεων. Ολόκληρη η τροπολογία

< 2 λεπτά
01.12.15 • 19:35
#Tags:

Αναταραχή στους αγρότες για τις επιστροφές ενισχύσεων. Ολόκληρη η τροπολογία 

Με τα τρακτέρ έτοιμα για κινητοποιήσεις, κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί στους αγρότες λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων του κλάδου, επερχόμενων αυξημένων εισφορών έως 12%, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή τροπολογία από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου τροπολογία για την επιστροφή επιδοτήσεων.  

Η επιστροφή των παράνομων επιδοτήσεων αφορά σε αυτές που δόθηκαν σε 725.000 αγρότες επί αγροτικες κινητοποιησειςυπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη, και οι οποίες συνολικά ανέρχονται σε 320 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τις αντισταθμιστικές εισφορές που κατέβαλε ο ΕΛΓΑ στους αγρότες το 2008 και 2009 και κρίθηκαν ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανάκτηση θα γίνει μέσω του συμψηφισμού των ποσών με τις απαιτήσεις των υπόχρεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ ο Υπουργός δηλώνει οτι δεν θα γίνουν κρατήσεις στις ενισχύσεις που θα δοθούν την ερχόμενη Παρασκευή στους αγρότες. 

Πρόκειται για ένα νέο χτύπημα στους αγρότες οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν αυξημένες εισφορές έως 12% για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ολόκληρη η  Τροπολογία για επιστροφες ενισχύσεων αγροτών

Ετοιμοπόλεμοι οι αγρότες

Αιτία πολέμου για τους αγρότες αποτελεί η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για την επιστροφή επιδοτήσεων που δόθηκαν επί Χατζηγάκη και κρίθηκαν παράνομες. «Για εμάς αυτό είναι πόλεμος. Αφού θέλουν πόλεμο θα τον έχουν», δηλώνει στο Newpost ο συνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ σύγχυση προκαλεί η δήλωση του αρμόδιου υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου στην Ολομέλεια ότι όσο ο ίδιος είναι υπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξουν ανακτήσεις, προκαλώντας έτσι την εντύπωση ότι δεν θα εφαρμοστεί η εν λόγω τροπολογία.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle