Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
124

|

Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή Special Olympics για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες

< 3 λεπτά
14.03.17 • 20:49
#Tags:

Γεμάτη χαμόγελα και διάθεση αναχώρησε σήμερα στις 16:20, με την πτήση A3 882 της Aegean Airlines, η 25μελής Ελληνική Αποστολή για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν οι XI Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics, στις πόλεις Graz, Schladming, Ramsau, Schladming-Rohrmoos. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να κατευοδώσει την Ελληνική Αποστολή μαζί με τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ., κ. Διονύσιο Κοδέλλα και %cf%83%cf%80%ce%b5%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%bb-%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%ba%cf%82-2017ευχήθηκαν καλό ταξίδι στους αθλητές και τους προπονητές ανανεώνοντας το ραντεβού τους στις χιονοδρομικές πίστες όπου θα βρεθούν για να τους χειροκροτήσουν από κοντά. Με τις ευχές των εθελοντών, των υπόλοιπων συναθλητών και προπονητών τους αλλά και μελών των οικογενειών τους στις αποσκευές τους, η Ελληνική Αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους της ελληνικής αποστολής και οι Ζένια Ζαννιά , Χρήστος Θηβαίος , Λάμπρος Κόντος και ΜαρίαΛαμπίρη,  της ομάδας Special Olympics Βοιωτίας του ΑΚΟΛ που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο άθλημα της χιονορακέτας και οι οποίοι συνοδεύονται από τους προπονητές τους Έφη Παπαχαραλάμπους και Μιχάλη Τόλια.

Oι Έλληνες αθλητές και οι εθελοντές προπονητές τους, που προέρχονται από τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Βοιωτίας θα λάβουν μέρος σε 3 από τα 8 αθλήματα που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων της Αυστρίας και συγκεκριμένα στο Αλπικό Σκί (Alpine Skiing), στο Σκί Αντοχής (Cross Country Skiing) και σε Αγώνες ταχύτητας με χιονοβατήδες (Snow Shoeing).

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%bb-%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%ba%cf%82Η Τελετή Έναρξης θα λάβει χώρα την 18η Μαρτίου 2017, στο στάδιο Planai στο Schladming με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών της Αυστρίας. Στους 2.700 αθλητές, στους 1.100 προπονητές, στους 3.000 εθελοντές από 107 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες καθώς και στα 5.000 μέλη οικογενειών θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Dr. Τimothy P. Shriver και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Austria 2017, Jurgen Winter. Εξέχουσες προσωπικότητες και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, απ’ όλο τον κόσμο, θα βρίσκονται εκεί για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών των Special Olympics.

Ιδιαίτερη θέση στη Τελετή Έναρξης, θα έχει η Ελληνική Αποστολή, η οποία θα ηγηθεί σύμφωνα με το Ολυμπιακό Πρωτόκολλο, της παρέλασης των Αθλητών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle