Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
91

Ανοίγει η πλατφόρμα για την ρύθμιση των αγροτικών οφειλών

< 1 λεπτό
15.05.18 • 08:54
#Tags:

Την δυνατότητα διαγραφής ως 100% των τόκων υπερημερίας και ως 60% του οφειλόμενου κεφαλαίου θα έχουν οι αγρότες που θα ενταχθούν στην ρύθμιση για τα δάνεια της «κακής» Αγροτικής που πέρασε το 2013 στον εκκαθαριστή, όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που ανοίγει τις επόμενες ημέρες στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Με την παρούσα ρύθμιση, που αφορά περίπου 80.000 ΑΦΜ, φυσικά και μόνο πρόσωπα, που στις 31 Δεκεμβρίου 2017 είχαν ληξιπρόθεσμα προς τον εκκαθαριστή τουλάχιστον κατά 30 ημέρες.

Στη διαδικασία που θα ακολουθήσει, η αίτηση θα εξεταστεί και θα μπορεί:
•    να διαγραφεί το 100% των τόκων υπερημερίας
•    να εφαρμοστεί ο νόμος για τα πανωτόκια (προβλέπει ότι οφειλές αγροτών δεν μπορούν να ξεπεράσουν το διπλάσιο του κεφαλαίου) - θα ληφθούν υπόψιν και οι πληρωμές που έκαναν από τη δημοσιοποίηση του νόμου μέχρι σήμερα
•    με πληρωμή μέσα σε τρεις μήνες, θα έχουμε διαγραφή του 60% του κεφαλαίου
•    με πληρωμή σε δόσεις μέσα σε δέκα χρόνια, θα έχουμε διαγραφή του 40% του κεφαλαίου
«Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή παρέμβαση για να ξεμπλοκάρουμε έναν χώρο που χρειάζεται για να βοηθηθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση», τόνισε ο κ. Αποστόλου.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle