Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
260

Απάτη στο ΙΚΑ με «μαϊμού» αναπηρίες

< 2 λεπτά
16.12.14 • 08:33
#Tags:

Απάτη στο ΙΚΑ με «μαϊμού» αναπηρίες

Εγκληματική οργάνωση χρέωνε τους «πελάτες» της από 1.200 έως 2.000 ευρώ, για την χορήγηση επιδομάτων αναπηρίας από το ΙΚΑ. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 253 περιπτώσεις.

Απατη ΙΚΑΗ Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατάφερε να εξαρθρώσει ένα οργανωμένο κύκλωμα το οποίο λυμαινόταν το δημόσιο χρήμα, τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, επτά (7) άτομα, τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες, όλοι Έλληνες, ηλικίας από 50 έως 84 ετών. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφίας και κατάχρησης σε βάρος του Δημοσίου. Δύο από αυτούς –κατά περίπτωση– κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραχάραξη.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συμμετείχαν σε κακουργηματικού χαρακτήρα απάτες σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), μέσω της παραποίησης εγγράφων του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Τα έγγραφα αυτά χρησιμοποιούνταν για τη χορήγηση επιδομάτων πρόνοιας σε άτομα που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle